Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 1. heinäkuuta 2011

HEINÄKUUN HELTEET !


Olen huomannut semmosen asian, että minusta löytyy paljon näitä sivupersoonia. Jostain syystä olen halunnut omia itseeni, jollain tapaan jotakin näistä tunnetuista Maijan nimisistä!MAIJA MEHILÄINEN on pysynynyt mukanani jo vuosikymmenet, saatan jopa esitellä itseni ko. nimellä, tästä ovat lapset tykästyneet. Myöhemmin ovat sitten hokaneet, että se ei olekkaa oikea sukunimeni.

Jotka eivät tunne tätä tarinaa Maija Mehiläisestä niin suosittelen tutustumista
 jos joskus kohalle osuu. Telkasta tuttu piiretty sarja  ja lehtenä myös, mutta ei taidä nykyään olla niin paljon esille. Koska nykylapsille  tämä esimerkillien kaveri on vähän liian  lässy opittavaksi tuntemaan.. 
Sillä hän on kiltti, auttavainen ja kaikkien kaveri, niin vierastavat tämmöstä utopista fiktio personaa....

Tuolla maailmalla hää on edelleenkin kursissaan josta kaikki tykkää. Sanoisin, että vähän niinkuin muumit meillä!
Nuorin kummityttöni oli löytännyt jostain kirppareilta näitä sarjakuvalehtiä, ostannut niitä mulle ja sain ne häneltä jonain merkki/juhlapäivänä lahjaksi. Katja oli silloin alle 10v.tällä hetkellä puolta vanhempi, olemme olleet aina erittäin läheisiä ja muistamme toisiamme ihan muutenkin. Siihen ei tarvita niitä pakollisia muistamispäiviä...;)
 Säilytän niitä lehtiä aarteina!

Taulun kukkineen olen maalannut kovakevylle öljyväreillä Unkarissa. Tämä kaimani roikkuu pitkässä vieteri-vaijerissa ja pompii kunhan muistat mennen/tullen ottaa kintuista kiinni ja antaa vauhtia. Ostin   sen vasta vuosi sitten, olin pitännyt sitä muka kalliina ja sillä siirtännyt ostoa. Tiesin kyllä sen kuuluvan mulle. Täällä Suomen kotona olen jo muutaman kerran vaihtannut paikkaa  tälle hunajan keittäjälle.. Roikkui ensin makkarin kattokoukussa ja kun olen vajaamittainen, enkä ylettynyt siihen kyytiä antamaan. Sitäpaitsi katteli aina ikkunasta ulos, eikä minua, vaikka juttelin sille.
Männä viikolla pyysin siskoani siirtämään sen kattolamppuun, koska
 siinä oli hyviä kiinityskohtia. Tarkistelin samalla sängyllä selälleen, että toimiiko....ei....siirsin sen eteisen pöydälle huilii....
Seraavana aamuna Maija M roikku ja hyppi iloisena uudessa paikassa. Hyvä paikka löyty  johon lyhemmätkin ylettyy ja ei ole kenenkään tiellä. Keittiön ovi on poistettu ja on  vintillä, mutta saranat on paikoillaan. Siinhän se oli hyvä pomppimispaikka.....;)
Viellä näistä toisista kaimoistani, joista olen yrittänyt ottaa niintä parempia puolia mukaani, ovat mm.
Maija Poppanen,
Molla-Maija,
Mehu-Maija,
Maija keittää 
matti & Maija kattilat,
Musta-Maija,
Goyan Maya
ja
Maija Meikeläinen,
viimeisenä, vaan ei missään nimessä vähäisenpänä!
Tässä nyt ne mitä tuli heti mieleen, Maijoista.
Otan muuten mielläni vastaan tietoja toisistakin fiktio kaimoistani jos sattuu mieleen tulemaan!

ps.että miksikö tuli nyt tämmönen kirjoitus....no siksi. että ehtisette ajoissa kukkasia poimimaan huomiseksi ja onnitella jotakuta nimipäivästään. Ensin olisi kylläkin löydettävä timotei, jos vaikka joku punaposkikin kurkistais....ei muuta kuin nekin samaan kimppuun ja menoksi!

ps. päätinkin lisätä Maija Mehiläis listaan, musiikin ja muutakin mukavaa jos löytyy, sysäyksen siihen laittoi Aili-mummo!
Meidän Maija on. liki kerrasaan.....
Myrskyluodon Maija(taitaa ollakin fakta, ei haittaa tässä tilastoissa!)
Kimalaisen lento(M.Mehiläisen sukulainen, käy myös tähän erinomaisesti!)

16 kommenttia:

 1. Voi kun hauska maalaus ja mukava postaus. Meidän tyttärilläkin on huomenna nimipäivä. tosin ei kutsumaniminä. Toisen nimi on Mari ja toisen Maaria.
  Hauskaa nimipäivää ja kyllä niitä timoteipeltoja jossain on. Tuleekin mieleen lapsuus ja heinänteko.
  PS: Lämpöä 31 plussaa, huh huh.

  VastaaPoista
 2. Ihana oivallus, että Mehu-Maijakin kuuluu joukkoon! Tosin se tuli itsellenikin (jano varmaankin!) ekana mieleen.
  Tuo Maija Mehiläinen on hurmaava. Jostakin syystä ostin Siirille sinisen hiirimuorin läheltä kauppahallia Budapestissa, leppäkerttuja avaimenperissä tytöille tuliaisiksi ja itselleni pomppivan lierihattutytön. Tuossa se pomppii ikkunassa ja lähettää Maija Mehiläiselle nimpparionnittelut!
  "Timotei, sinä heiluva heinä varrella ojan" jne.
  siispä "kesäpäiviä näitä - ja puntarpäitä" ja paljon ahomansikoita timotein varteen....

  VastaaPoista
 3. Oikein kiva taulu ja mukava tarina, Maikku:D
  Muistan tuon Maija keittää- kirjan;)

  Taisi niitä olla monia sanontoja Liisastakin...
  Ja lauluja on tehty vaikka minkä nimisistä naisista...Juohtui mieleen Jori Malmsten, hän muistaakseni lauloi Meidän Maijasta, tunnetko sen laulun?

  Oikein miellyttävää heinäkuuta sinulle, Maikku<3

  VastaaPoista
 4. Hyvää nimipäivää toivotan "Maija Mirjami Mehiläiselle".

  Keittiöni ikkunassa on "Maija Mehiläinen" jahtaamassa perhosta ja kukkasia, ovat niitä lasiin kiinnitettäviä pursotettuja juttuja (näyttävät Tiffany lasilta). Maijan tekemiä jo vuosien takaa.

  VastaaPoista
 5. MINTTULI, kiitos, tohon huomiseen lisään viellä, että silloin olen yleensä vastannut puhelimeen "KUKKAMAARIA", pitäis kait pikkuhiljaa lopetella noi pelleilyt...hih...;)

  "anja", lierihatullekin kiitokset!Hommia sulle, lisään laulut/kirjat/elokuvat lisään tohon Maija-sarjaan, taulu tulikin jo se tunnettu alaston maalaus Goyalta....;)

  AILI-MUMMO, kiitokset! Huilatessa mietin lisää ja tosiaan musiikkia tuli mieleen, vaan en muistannut tätä tunnettua Malmstenin Maijaa, ennekuin sinä sen laitot...;)

  VastaaPoista
 6. PIKOLINI, kiiitoooos! Se väri ol nimeltään kalvoväri, tarkistin! Tein omaan isoon parvekeen lasioveen, sillä teoksen, oli kuin paremmankin kirkon ikkuna. Kaunis, ei tarvinnut verhoa, vaan nautin siintä, valo loisti upeasti sen läpi! Vaan kun ikkunarempassa vaihdettiin myös ovi, se meni roskislavalle...harmitti vähän! Menin myöhemmin tarkistaa, niin onneksi joku oli sen oven ottannut, onneksi...kiitos vain tuntematon taiteen kerääjä....;)

  VastaaPoista
 7. Minäkin olen saanut osani maijoittelusta, milloin mehiläisenä, milloin poppasena.

  Tuosta tv-sarjasta nousi ajatuksia. Telkkarisarjanahan Maija Mehiläinen on monille lapsille ja tietty aikuisillekin tuttu tunnusmusiikkeineen. Sarjan hahmot ovat suloisia ja tarinoissa on onnellinen loppu. Alkuperäinen tarina löytyy kirjasta, jonka luin jo lapsena. Muistoissani se on jopa järkyttävä ja paikoin erittäin surullinen. Koin kirjan tapahtumat hyvin voimakkaasti. Opin lukemaan tosi varhain ja luulen, että luin Maijan tarinan jo alle kouluikäisenä.

  Nyt jälkeen päin kun ajattelen, kirjaa voisi lukea ääneen hyvin vielä ekaluokkalaisillekin. Nuorin lapsenlapseni on neljävuotias, enkä lukisi sitä hänelle. Sen verran realistisesti kirjassa kuvaillaan mm. herhiläisten hyökkäykset ja taistelut mehiläisten ja herhiläisten välillä.

  Nyt on sitten pakko haalia tämäkin kirja jostain käsiin:)

  VastaaPoista
 8. Kattojen yli -kirjoituksesta tuli mieleeni sekin miten lapsena kokee asiat voimakkaasti. Kun aikoinaan radiossa soitettiin "mikkihiiri merihädässä" piti hakea turvaa vanhemmista ja sisaruksista, oli se laulukin niin pelottavan jännittävä. Vissiin sitä turvaa ja ymmärrystä tuli riittävästi, kun nyt en säiky enkä pelkää mitään - oon nimittäin testannut maailman menoissa. Tavallinen itsesuojelunvaisto toimii ja on tallella.

  VastaaPoista
 9. KATTOJEN YLI,kiitos kun löysit minut ja sain tietoa tästä, että kirjakin löytyy kaimasta! Minä ole myös ehdoton kirja ihminen, vaikkakin kaikki julkaisut käy, minkä käsiini saan..;) Metsästys vietti tuli, tämän kirjan suhteen, ei muuta kun tuntosarvet tanaan ja ropelit pyörimään, otan pikku-ämpärini mukaan jos vaikka hunajata löytyis samalla lennolla....palaillaan....;)

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Maikku, kirja on vuodelta 1953 ja nyt se on minulla varauksessa kirjastossa. Uudempi painos on vuodelta 1987, mutta halusin juuri tuon vanhan. Kirjoittaja on Waldemar Bonsels. Pakko tarkistaa, miten muistikuvat pitävät paikkansa.

  Maija Mehiläinen hämähäkin vankina taas on yhtenä kertomuksena teoksessa Aarteiden kirja 5, v.1957.

  Helsingissä on mukava divari Pokstaavi, josta olen joskus puhelimitse tilannut kirjoja. Loistava ja rehti palvelu ja hinnat kohdallaan. Puh. 09750996. Matti joku sieltä yleensä vastaa.

  Hyvää metsästysonnea! Ollaan me vähän hassuja:)

  VastaaPoista
 12. Hyvää nimipäivää Maija, ehdinpäs vielä oikeana päivänä :) Mukavaa lukemista oli tämä postaus kommentteineen.

  VastaaPoista
 13. Olipa kiva ja varikas postaus.
  Onnea taallakin nain viela viime tunneilla.

  VastaaPoista
 14. ANJA, kiitokset, luulin että hiki menee ohi yön aikana, mutta tuntuu edelleenkin vaikka aurinko on pilven takana....;)

  SATEENKAARI, kiitos, noi nimipäivät menee nykyään ilman kakkuja ja kahvituksia, mutta mukavaa niistä on muistuttaa, puolin ja toisin....;)

  VastaaPoista
 15. Kivan näköinen maalaus,Maija Mehiläinen on tuttu hahmo TV:tä,katellu joskus ammoina aikoina,mukava sarja,niin lapsenmielisille kuin lapsillekin..Tykkään seurailla sellaistakin!
  Harmittaa,kun en oo ehtinnä käydä blogiasi kattelee,työt vie ajan kokonaan,mutta yritän korjata sen virheen ja käydä useimmin:D..
  Mukavaa Sunnuntaita sinulle

  VastaaPoista
 16. TANSKU, kiitän ja ymmärän työkiireet, mullakin ol aikoinaan niitä....hih... Mutta vaikka kuinka kuvittelee ku eläkkeelle pääsee ni muka aikaa jää yli, ei pudä paikkaansa! Tästähän me nykyeläkeläiset alvariisa huomautetaan....;)

  VastaaPoista