Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

KATEUS TEKEE VIHREÄKSI


Kateudesta voip tulla näinkin vihreeksi,
ihan kiinostuin näin äkistään tästäkin asiasta,
loiva aasinsilta seuraavaan juttuuni.

Palaan näihin paljastuksiin, jotka tuli esille kun pikkuvaltion vanhapoika päätti virallisesti naida. Sitähän Allu on tehnyt, vaan epävirallisesti!  Melkein aina käry tullut kansan tietoisuuteen ja muutaman kerran oikein palannut pohjaankin. Jotta sen poikia on Raikun poika,  virallinen  ruhtinaskunnan perijä. Kaukaa joutui Raikkukin lähtee kosiomatkalle, Amerikoista löyty kaunis filmitähti, tähän tarkotukseen.
Lauantain hääjuhlan selostaja sanoi asian joka jäi korvan taakse ja siihen takerruin. Monacossa on tärkeää, että voi mainita sen, jotta jollain tapaan itse liittyyy hallitsija sukuun. Esimerkiksi, kävi saamaa koulua tai kuului mahdollisesti samaan urheilu seuraan. Kenties oli autot parkissa olleet samalla kadulla, näistä on ehdottomasti toimittajille tai muillekin ohikulkijoille ilmoitettava!
Edesmennyt Grace Kelly oli syntyjään jo varakkaasta perheestä, niin hyvät naimakaupat olivat jo mahdollisia, ja muitakin apuja tuli ajan kanssa. Huomioitavaa, että oli saannut näyttelijän työssään tarpeellisen opin esiintyä, siis näytellä melko luotevasti, aina tarpeen vaatiessa. 

Seitkynluvun alussa asuin ja elin Amerikassa. Pennsylvania Harrisburgh oli se paikka. Viereisen talon omistajat olivat tunnettuja. Nimenomaan Ruhtinatar Gracen vanhempien talo oli naapurimme! Kaunis iso, ei liian pramea talo, oli aika hiljainen, kyllä siellä asuttiin, joskus kait kävivät. Hyvänpäivän tuttuja emme olleet, joten sitä en pääse sanomaan. Vissiin heillä niitä asuntoja oli enenmänkin, koska olivat paljon poissa.

Että näin on taulukin vihreäks tullut, katellisuutta kaikki tyyni! Totuushan on tietysti se että minusta on vain kiva noilla väreillä maalailla. Ihan mukavaa saa aikaseksi, muutaman värin sutimisella.
Nämä korut olisin laittannut koristeeksi jos olisin kutsun saannut häihin,
en saannut!
Vaikka olin niinkin läheinen henkilö, kuin viereisessä talossa asunnut, nelkytvuotta sitten! Siis Allun isovanhempien sekä uimarin  jo edesmeen anopin vanhempien entinen naapuri. Suomeksi sen kääntäisin, kummin-kaiman-miehen -siskon-rippikoulukaverin-veljen-postinjakajan-x-kihlatun tuttu, että jotenkin niin.....
Tämän keksin vasta nyt, että laitampa juhlahelytkin näytille koska korut käyvät taulun kanssa erinomaisesti samalla sivulle.
Korusetti on tuunaus juttu. Lätkähelmet oli alunperin käsirenkaana jonka ostin ale-75% myynistä, korumetallia. Lilakivet aitoja joskin vaatamattomia, joku korusetti jota en koskaan pitännyt, kaulaketjukin liian lyhyt, henkilö keneltä sen sai, samoin! Tunnesyytkään eivät estäneet hajottamasta, ja sitten tuunaamasta mieluisaksi näitä korusia! Korvikiset vain pelkät ametisti möhkäleet, niitä kasarikoruja, joita nykyään teen uusiksi lisäämällä kaikenlaista kiiltävää. Pujotuspiuhana oli taas paksumpaa silikonilankaa. Mielestäni tyylikäs setti tuli aikaseksi.
Pienen metallikukkaron olen saannut lahjaksi, josta tykkään, kaunis kapistus, sen paikka on lasivintriinissä.

ps.taas selventävä jälkikirjoitus! Minulla kun tämä työni/ammattini vei ympäri maailmaa ja asuinkin aikamoissa mestoissa. Nyt kun on aikaa, niin miksi en kirjoittaisi niistä, ne ovat osa elämääni ollut.
Varsinkin kun siskoni otti suvun tutkimisen eläketyökseen, huomasin että aikamoista kaivamista se onkin ollut ja tulee olemaan. Koska emme olleet suvussa ensimäisin jotka ottivat työkseen  kierellä maailmalla. Kenties joku jälkipolvesta ihmettelee, valokuviani ja tavaroitani, kirjeitä tai jos jonkinmoisia papereitani...että, mitähän tämäkin oikein tarkoittaa!?
Pieni ja jonkinlainen velvollisuus olisi minunkin jo pikkuhiljaa pantava muistiin tekosiani. Joskus kyllä puhunkin näistä vuosista, mutta en missään nimessä tyrkytä tietoja jo eletystä, mutta jos kysytään, niin kerron ...jos olen sillä päällä!

12 kommenttia:

 1. kaunis on kateudesta vihreä nainen! Ja nuo korut joilla olisit häihi koristeutunut, ovat kyllä sen arvoiset, että häihin niiden olisi pitänyt päästä. Oikeastaan minunkin olisi pitänyt päästä, kun tuo Albert on syntynyt samana päivänä kuin minun esikoiseni ja olivat vielä samanmittaiset ja samanpainoisetkin, mutta ei tuo ruhtinas tainnut sitä tietää, että olisi osannuta kutsun laittaa.

  VastaaPoista
 2. Taas tuli totisinta totta jutussasi, niiin jotta.. hih hii!! Sen muistan kun sitä naapurin taloo rakennettiin, joku sitä selvitti kelle tulee, koskaan en ketään nähny.... en muista.
  Kauniita ovat korut, en muista nähneeni niitä, taulun näin - kovin on vihreenä tytön kasvot.

  VastaaPoista
 3. Voihan miten hauska postaus, kiitos iltapäivän naurunhyrinästä.
  Ja vihreä nainen on kaunotar, kuten mummeli sanoikin.
  Iloista Eino Leinon päivää.

  VastaaPoista
 4. Yhtä aikaa kommentoidaan, kiva. "mummelin" innoittamana jatkan vielä, että tuo Maikku on syntyny just saman päivänä ja vuonna Ruotsin Kalle Kustaan kanssa - olisihan voineet kutsun Maikullekin laittaan.
  Oma ajatukseni ole - onneksi ei kutsuttu - kun en pystyisi kävelemään noin korkeilla piikkareilla, mitä kaikilla naisilla näytti olleen. Kävelivät vielä niin kauniisti punaisella matolla!! Ihan alkoi täällä naama vihertää.

  VastaaPoista
 5. Vihreä on kaunis väti, mutta ei naamassa:D

  En jaksa kadehtia Albertin morsianta eli vaimoa, Allu taitaa olla pelkkä (vanha) elostelija eli pukki, kuten ennen sanottiin---.

  Koruissa ei mitään vikaa, ihan kauniita ovat:)

  Hyvää viikon jatkoa, Maikku, sinulle<3

  VastaaPoista
 6. Kyllä katteeks käy, hienoa kun on noin ulkomailla saanut asua ja elää ja kokemuksia roppakaupalla mitä muistella. Vielä en viherrä kuitenkaan :) Taulu on kaunis, tykkään taustan "tulisista" keltaisen pilkahduksista. Näyttää että tuo nainen ei ainakaan kateudesta taida vihertää, on niin itsevarman näköinen.

  VastaaPoista
 7. MUMMELI, kiitän! Oltashan me voitu sinne häihin lähtee, kun kummallakin oli sen verran yhteistä asiaa Ruhtiaan kanssa....kait sinnekin olis voi kuokkimaan mennä, oltas sanottu, että vanha Suomalainen tapa ja meillä on tapa perinteitä kunnioitttaa.....;D

  PIKOLINI, jos korkokengissä ois pitänny kävellä kaiken kansan edessä, ei muuten onnistu enään! Tuonne Ruotsiin olen odotellut joka Vapunaatto synttärikutsua kun Kuninkaan kanssa täytämme vuosia, ikätovereita kun ollaan....;)

  VastaaPoista
 8. AILI-MUMMO,kyllä jotenkin kylmäs sen uimarin puolesta, kun ukkeli=pukkeli ei osannut edes sormusta laittaa oikeeseen käteen! Naureskeli kun hokas asian, korjas kylläkin kun oikea käsi löyty! Empä usko, että monikaa kadehtii nuorta Ruhtinatarta. Kiitos ja iltalukemeiseni on tänää Eino Leinon runoja, muutenkin runojen lukeminen rauhoittaa...;)

  ANJA,kiitos! Ei siellä ulkomailla helpolla päässyt, kyllä tein palkkani eteen kovasti töitä! Muuta kokemustahan ei voi rahalla mitata ja kumminkin, onneksi ne hyvät muistot ovat päälimmäisenä....;D

  VastaaPoista
 9. kylla sinun olisi ehdottomasti kuulunut saada se haakutsu.Mutta nyt,kun et saanut,niin uusia kutsuja kalastelemaan,jotta olisi kayttöa noille kauniille koruille.

  VastaaPoista
 10. SATEENKAARI, no elä muuta virka, ihminen kun yrittää kaikensa ja varautunut jopa koruja myöten...käsilaukkukin oli katottu ja ostinkin, hopean värinen 5€, siihenkin meni jo rahaa....;)

  VastaaPoista
 11. No voi harmi, että jäit kutsua paitsi! Kun hienot korut ja kaikki olis ollu valmiina! Mut ne ei vissiin tienneet, että olit Gracen naapurissa asunut.
  Me muuthan tässä voidaan viheriöidä, kun ei olla päästy duuneihin ulkomaille, ei tavattu kuuluisuuksia, eikä osata tauluja maalata koruista puhumattakaan. Mielenkiintoinen matkasi on elämässä ollut, ei mitään tavishommaa.

  Taulu on kaunis, vaikkakin vihreä ei ole lempivärejäni. Joskus silti laitettiin silmäluomeen "keisarinvihreän" väristä lumetta! Että olis flaksi paremmin käynytkö?

  Kunkku Kustaan pitäs kutsua sinut ehdottomasti simalle kun kerran saman päivän lapsia olette.
  Lähesty kortilla, vois ottaa vinkistä vaarin.Hih.

  VastaaPoista
 12. "anja", jotenkin tuntuu, että tokkopa osaisit ollakaan oikeesti kade,vierasta ja turhaa vaivaa sulle niin kuin mullekin...;) Silloin muuten laitettiin vihreetä luomiin, oli se muuten kiva olla 60-luvun pimu, korkkarit ja kapee hame...nyt järkevät ecot ja pihahousut, harakatkin nauraa....;)Kunkku-Kustikin kattelee nuorempia, ei sillä niin minäkin ottaisin mieluimmin sima seuraks jonkun toisen, vaan jos oikein kutsuis, niin harkitsen...

  VastaaPoista