Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

NÄIN VALITSIMME !
Tiesitkö tilatessa tuloksen, osuitko oikeaan?
Korkealle kumpikin kurotti, kovasti koreat kaverit.
Voittajan valitsin, miehen mallin maailmalle,
Saulin suoraselkäisen Suomalaisen!
Ilokseni itselleni, somistuksen silmilleni,
harkitsinko hetken, en empinyt ensinkään!

 Valitsin viisaasti, mieluisan mielitietyn.
Totesin tarpeeseen täydelliseksi, 
meneväksi malliksi maalemme.
Taitavaa tietäjää, järjenkäyttöä joutusaa.
Rauhalista rakentajaa,  päämiestä pätevää.

Pekka-poika parastaan pani, pahinta pelkäsinkö!?
Tuloksen tiesin, mielessäni mutisin,
olisikohan ollenkaa oikeaan  osunut,
valinta vallankahvaan, vaitelias velmu!?
Pallille pienemmälle parempi, saapaissa sopivissa,
maailmalla matkaa, taitavana tietäjänä.
Hopeako häpeä, taistelu tasavertainen.
Kunnioitan kiitän, kovasta kilvasta,
kauniista käytöksestä, vakaumuksen välityksestä!
Kertoi kansalle, tietyt tapansa.
Kohahti konservatiivit, totuuta tietämättömät.
Maailma muuttuu, muututaan mukana.


 Tuomio tuli tuomarille, laitettiin linnaan lusimaan!
Toimivaksi tiesi tekonsa, 
 kansa kuunteli, tarkisti taustat.
Oikeusoppinut osasi, ohjailen ojentaa, 
aikaa antoi, liikaa lirkuttamatta. 
Kohti katsoi, jaksoi joustaa,
hellytti herkät, mukaili miehiset.
Väisti vasemman, osui oikeaan!


*****

ps. kuvan otin Budapestin komealta leveältä kadulta viime keväänä.  Joka muutuu aina silloin tällöin pyöräily- ja kävelykaduksi. Mun ois tehny mieli istua ton pöydän ääreen, mutta  tiesin, etten ilman apua palille pääse. Vähän ois ollut noloo, ei minulle, mutta niille järjestäjille....;)10 kommenttia:

 1. Jo olet kivan, reilun ja tasapuolisen runon saanut aikaan. Taisit oikein innostua näistäkin vaaleista, siis pressanvaaleista.

  Kun en täällä ulkomailla muista onko nuo molemmat lopulliset ehdokkaat vaaleita vai tummia, vaiko vaan harmaantuneita, enkä tuolla tummalla tarkoitaa muuta kuin hiusten väriä...... ettei kukaan ottais itteensä.

  VastaaPoista
 2. Kummassakin on näköä, just tyylikäästi harmaantuneet jonkin verran! Mutta kun sen toisen nuori Rva vissiin värjää tukkansa, voip sipassa loput värit ukon kuontaloon. Sit sen toisen puoliso on oikein kampaaja, osaa myös ne temput, no tekevät mitä tekevät, pääasia jotta tekevät..laiskana ei saa olla!!!!
  Pulpushan se ruonosuoni, kun oli Runkun pvä eilen,kerkesin viellä vaalipäivän aikana, vaikka tipalle se menikin..;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä eivät tainneet uutiskanavat ehtiä seurata Suomen vaaleja, kun on niitä omia ongelmia vaikka muille jakaa. Vasta tänään hetki ennen toimistolle lähtöä oli eka maininta meidän pressanvaaleista, se lopputulos. Tai olen vaan seurannut vääriä kanavia, meillä on nyt vaan kolmisenkymmentä kanavaa.
   Mitenkähän suomalaiset pystyis astumaan nykyaikaan.... ja pysymää asiassa eikä sotkis tavantakaa juttuja keskenään.... nyt siis oli Suomen tasavallan presidentinvaali..... eikä mikään.....

   Poista
  2. Siinähän se kun ei huomata, että pressahan on puolueeton! Joten ihmistä näissäkin vaaleissa äänestettiin, ei puoluetta!? Äärisiivet kylläkin olivat barrikaadeilla koko tän hässäkän ajan. Muutamilta kastu housutkin ku joku tajus, että että voi kauheeta kokomuslainen tulee vapautuvaan virkaan ja kun pääministerikin on samaa puoluetta.

   Toivoisin että nämä yli-innokkaat lapset ja 60-luvulle jämähtäneet tajuaisivat sen, että ilman kapitaalia ei saada työpaikkoja. Eihän se työtekokaan kaikille ole maitilla vaikka sitä olisikin, että hauskaa vappua vaan .....;D

   Poista
 3. Maikku!

  Olet niin ihastunut uuteen pressaan, että meni runoiluksi;))

  Komea on presidenttipari: olkoot onnellisia ja toimeliaita viran hoidossa.<3

  Mukavaa viikon alkua sinulle, Maikku.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut jo toistakymmentä vuotta ihastunut häneen, enkä ottanut edes itseeni, vaikka otti nuoren uuden vaimon, siis ihastus senkun vain syvenee. Muutaman rouvan runon olen lukenut, eri tyyli meillä kylläkin on, vaikkakin sama miesmaku..;)

   Täällä nimettömänä voi noista ihastuksistaakin revitellä, Penttikin pääsis mun listoille ja Tarjaa kyllä olen arvostanut pressana ja mielessäni jo aikoinaan päätin et seuraava sitten on Sauli....;)

   Poista
 4. Hienosti se runosuoni pulppuaa kuin kevätpuronen! Vai kalevalamitassa enteilee Kalevalan päivää, eikös sekin ole tässä kuussa. Eikä ole pakkanen pulputusta jäädyttänyt kun vaalien lopputulos sai sinut runoilemaan. Hauska ja iloinen runo. Tsemppiä vaan valitulle ja söpölle puolisolleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin laskit äänet ja joutusaankin kaiken lisäksi, kiitos....;)

   Hyvähän sitä runoilua ois harjotella, mutta vielläkin en osaa lisätä sitä sinun sanojen helinää, joka kuuluis tähän Kalevala tyyliin. Välillä vähän tönkköä, mut haittaakse, kun toi yritys ainakin on kiitettävä omasta mielestäni. Jos on ite lähes onnellinen, niin silloin saa toisetkin olla....;)

   Poista
 5. Hieno ja ajankohtainen runo, vieläpä runebergin mallinen. Ja on tosiaan korkeat tuolit, ensin katsoin että pikkuruisia lapsia, mutta eivät niin pieniä olekaan :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos ja kiva kun lukasit...;)

  Se oli kyllä aika vinha kokonaisuus, se kalustus, oli iso kehtokin mukana. Tosiaankaan en olisi ite sinne tuolille päässyt, sen verran hankalaa olis ollut kipuaminen. Helpommalla pääsin kun vain kuvasin....;)

  VastaaPoista