Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

VIELLÄ VÄHÄN PRINSESSOISTA.


Huomasin jonkinlaista pientä kateuden vihreyttä tasavallan kansalaisissa männäviikolla!
Eilinen täällä Jyväskylässä täräytti liikaa joillekin herkkäkorville. Nämä lukutaidotomat, historiaa tuntemattomat tyypit älähtivät, että röh-röh.....
Niin päätin minäkin selventää asiaa. Koska niin iloitsin tästä prinsessa jutusta! Olisin vissiin ohitanut koko homman, mutta tämä mun tarkka silmäni ja nopea  tilanteen arviointi saikin ruutia pönttööni.....;D

Onneksi olin jo tuunannut valmiiksi vanhasta käsirenkaasta tämän ylellisyyttä korostavan ja näyttävän setin. Loistavat korumetaliin upotetut vihreät lasismaragdit, sekä silmiä hivelevät akrylli helmet lisukeineen ovat tämän työn tarveaineet. Kaulakoruun käytin kaksinkertaisen määrän aitoa ulkomaalaista vahalankaa. Samoin käsirengas sai tuplaten silikonipiuhaa, joka tarvittaessa mahtuu reilumman kokoiseenkin ranteeseen, koska tämän arvokas naru joustaa reilusti !Korut ovat näyttävästi kaksnkertaiset!
  Taltiointiin laitoin viellä mahottoman kauniin pienen Venäläisen lakkarasian. Koko systeemi arvokkaalle Unkarilaiselle liinalle. Koko esitys täynnä perinteitä ja kansamme historiaa, kunhan vain sen osaa katsoa nimenomaan silläsilmällä.
Voip olla niinkin... että olkoonsa, mitäs tossa oikein on.....ompahan vaan, ainakin minulle....;)

Tuolla rannassa oli Valmetin Rautpohjan (edesmenneen isäni työpaikka!) tykkikerhon porukat mörssäreineen ja perinneasuineen historiallista näytöstä tekemässä. Odotettiin vai kourallista porukkaa paikanpäälle, mutta niitä tulikin satoja, siis oikea kansanjuhla!  Jopa se tunnettu Juho Jussilan  leikkikalutehtaan punainen keinuhevonenkin oli siellä näytillä. Aikoinaan joka lapsen unelma! Prinsessa Estelle saa sen yksivuotis lahjaksi, sitten vuoden kuluttua.

Minä nöyrä tasavaltalainen olen saanut Ruotsissa  suuremmat kunnianlaukaukset osakseni kun synnyin. Samoin sai tietysti arvoisa äitini joka minut synnytti, huomioimatta isääni, veljeäni ja siskoani. 
Uskomatonta mutta totta ! 
 Olen jo aijemmin  täällä blogissani maininnut, mistä moinen kunnianosoitus tulee vuosittain kohdalleni Ruotsissa.
1946 huhtikuu 30, syntyi naapurimaahan kauan kaivattu kruunuprinssi Kalle Kustaa ja sattumoisiin minäkin pulpahdin silloin tänne perheeni tähdeksi ( =Estelle).
Maija nimeä pidetään perin suomalaisena, joten se hyväksyttiin täysin kansan parissa. Tosiasiassa tämä nimi on varsin kansainvälinen ja suosittu kaikkialla. Toinen nimeni Mirjami, samoin paljon käytetty nimi.  Mooseksen sisko oli muuten Mirjami, se siis pitkistä perinteistä. Luulen että se nimi napsahti siintä kun satuin tulemaan Mirjamin päivänä tänne.....;)

Yhteinen historiamme Ruotsiin velvoittaa edeleenkin, näihin kunnialaukauksiin jotka pamautetiin eilen täällä synnyikaupungisani. Selvennän jos ei sattumoisiin ole tietoa tästä asiasta jotta mörssäri ampuu kaaritulta ja ne  kenttätykit saa aikaseksi laakatulta. Tämähän oli näytös  1700-1800 - luvun mallien mukaisiin sotilasasuihin pukeutuneiten herroja kanssa.

Me Suomalaiaset ollemme olleet  idän ja lännen naapureiden suosiossa, tavalla jos toisellakin. Toivon, että tämä kuuluisa lause pätee ja toimii edelleen sulassa sovussa!
Ruotsalaisia emme enään ole, venäläisiksi emme tahdo tulla, olkaamme siis suomalaisia!

ps. on se vain mukavata kun on oma bloki, johon voi kirjoittaa tosijuttuja näin vakavalla leikkimielellä, kaikkea hyvää toivotan.....;)


14 kommenttia:

 1. Komee on korusetti ja kaunis kuva.
  Kivaa kun saa mahtavat onnittelut syntyissään (vaikkakin vaan Ruotsin kunkun siivellä, eihän se haitaksi ole) ja vielä samana päivänä joka vuosi on Suomessakin kaikkein kovimmat bileet, se on se Vapunaatto.

  Niin, en ole kateellinen vaikka mun syntymäpäivää tuskin monikaan muistaa, ei sattunut samalle päivälle mitään erityistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On pakko tehdä noita koruloita, koska tarvikkeita tuntuu olevan varastossa. Jossain vaiheessa pitäs sitä myyntiäkin harrastaa, että vois ostaa lisää helmiä....;)

   Kyllä muuten muistissa on ne Vapun bileet, olin melkein aina töissä ja suurin osa porukoista tulee ravintolaan vetämään p-t olalle silloin ja käyttäytyvät sen mukaisesti! Tämä siis Suomessa ollessa, ulkomailla ei juuri reakoitu sitä juhlaa. Vaan, olempa marssinut Nevski prospektia ja huutanut "uraaa", jo oli muuten porukkaa liikeellä silloin.....;O

   Ainenkin kaikki Laurit ja Lasset viettää silloin nimppareita kun sulla on synttärit!

   Poista
 2. Kyllä mullekin ruotsin pikkuprinsessa kelpasi:) Mut hänen nimi oli kyllä pienoinen yllätys, ei oikein tuntunut sopivan mihinkään, ei kumpaankaan sukuun tuo Estelle. Mistä hatusta liennevät sen tempasseet? Ne jatko nimet silviaa myöden olivat "järkeen" käyvät:D

  Kauniit korut olet tuunannut ja kuvaus asettelu on myös onnistunut(ihan kun minä nyt noista mitään ymmärtäsin, asetteluista hi, hii)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimi tais tulla kaikille yllätyksenä. Estelle tarkoittaa tähteä, siis jos ois jotain merkitystä vanhemmille. Suomeks se rimmais hyvin Kunigatar Estelle ensinmäinen!?

   Hih-hii, astelu mikä astelu, käsirengas purkin kaulaan josta sitä ei kunnolla edes erota. Olen vähän rauhaton ja en malta oikein mallata noita niinkuin oiken pitäs jotta tekniikka ja materiaali kunnolla eroittus! Mikään varsinainen taidekuvaaja kun en ole. En etes parempaan kameraan välittänyt vaihtaa, että olisin tarkemman kuvan saanut.....;)

   Poista
 3. Ihana vihreä, romanttinen ja ylellinen koru. Estelle on minusta ihana nimi, persoonallinen ja taitaa se siltä suvusta löytyä... niin ainakin lehdestä luin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina, minustkin siintä tuli ylellinen ja sillä sen tähän laitoin. Luulempa, että panen sen koristeeksi itelleni kun on seuraavat synttärit.
   Joo, luin kanssa, että parikin E.Berdanottea suvusta löytyy! Hyvä näin Viktoria nai taviksen ja prisessa sai omanlaisen nimen, hieno homma....;)

   Poista
 4. Prinsessapölyä täälläkin omn leijaillut viikonloppuna. Kaunis ja ihanan keväisen vihreä korusetti ja rasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä kun melkein omimme ton länsi naapurin uuden perheen. Sopeutuvaisia ovat kun noottia eivät ole antaneet meille. Kiitoset ja odotellaan ristiäisiä...;)

   Poista
 5. Kyllä sinä osaat, Maikku, HIENO KORUSETTI;DD

  Osasithan syntymäsi ajoittaa ihan nappiin, kunkun kanssa samanikäinen;))

  Kaikkea hyvää uudelle prinsessalle ja Sinulle, Maikku.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillähän tämä näpertely tuppaa naurattaa, vaan olenpahan muista pahanteioista pois, kun helmiä pujottelen, kiitokset sinulle...;)

   Välillä vertailen kuvista kumpi meistä vanhemman näkönen, Kalle Kustaa harmaantuu nk.minäkin, vaan melko sutjakana on pysynyt kun juoksee vieraissa naisissa! Minä kun en sitä lajia harrasta, niin senkun pulskistun, hih...;))

   Poista
 6. Hei Maikku!

  Uskalsin antaa sinulle Hyvän mielen haasteen: katsohan blogiani, ole hyvä.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulinkin just sieltä tänne omalle puolelle, huomasinkin sen ja tottahan toki otan vastaa, aihe kun on mielnkiintoisen makuinen!
   Lähiaikoina todistan sen näkyvästi ja kiitän...;)

   Poista
  2. Niiin kaunis setti taas syntynyt käsistäsi!. Väri niin keväinen!

   Kun esikoiseni syntyi, ammuttiin myös kunnianlaukasuja, mutta Monacossa. Prinssi Albert syntyi silloin, Nyt jo ruhtinas, ja vielä olivat samanmittaiset ja samanpainoiset. Helsingissäkin kyllä silloin ammuttiin, tosin vain kaliota uuden Meilahden sairaalan tieltä.

   Poista
  3. Kiitos!Muistinkin sen Monacon jutun kun kirjoitin Allun häistä, niin melkein päätettiin lähteä sinne ku oli melkein "sukulais"syyt. Sinun esikoinen syntyi ja minä asuin Amerikoissa Allun äidin vanhempien naapurissa!
   Jos vaikka sielläkin lapsia tekisivät niin sitten lähetaa kuokkimaan ristiäisiin.....;)

   Poista