Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

torstai 17. toukokuuta 2012

HELATORSTAIPääsiäisen kun vietin tuolla muailmalla, enkä saanut mämmiä, saatikka munia maalailut. Niin hokasin tämän helatorstain! Voisinhan vieläkin näitä munia laittaa nähtäväksi, koska helatorstaihan viitaa läheisesti pääsiäisen aikaan.
Neljäntenäkymmentenä  päivänä pääsiäisestä vietetään Jeesuksen taivaaseenastumisen muistoksi. Aikoinaan yksi niistä tärkeimmistä kristillisistä juhlapäivistä.
Hela tulee ruotsinkielen pyhää tarkoittavasta helig sanasta.

Koru on tuunattu, laatat otin rannerenkaasta, joka oli vähän liian piukka omaan käyttöön. Tottuneesti hajotin koko helan. Valitsin kauneimmat pyhäinkuvat tähän juhlavaan kaulakäätyyn.
Helmiä löytyy aina varastostani, mustaa, harmaata ja hopeisen hehkua sovitin silikoni piuhaan, ja niistäkin valitsin parhaimpia.
Korvakorut on osa isompaa kokonaisuutta, joista löysin sopivat lantit tähän korusettiin.

Muniakin on kertynyt jonkin verran, tämä on niitä parempia venäläisiä käsin maalattuja, joita ihailen. Tehty sillä  perinteisellä lakkauksella ja maalaten  hienon hienolla siveltimellä, kovalle pohjalle. Onneksi, sillä ne oikean munan kuoret ovat kyllä hentosia ja vahinkoja on sattunut, kohteena ovat olleet omat maalaukseni! Mutta onhan sekin harmittanut, ettei oikein sanotuksi saa, sivistyneesti ja siististi!
Pikkuliina munan alla on kiinalainen kirjava silkkinen, jostain kaupasta vissiin ostettu, en muista mistä, isompiakin niitä näkyy olevan.  Kauppa voi olla vaikka Tiimari tai jokin kiinalainen kioski retkieni raitilta.

*****


ps. ekan västäräkin näin livenä, kun tässä samalla seuraan toria jossa on suuret markkinat menossa! Kävelykadulla alkaa kohta kirppis, että tämmöistä meillä tänä helatorstaina.Porukkaa näkyy olevan paljon, telttoja tori täynnä, kevään lämpöisin päivä on luvattu oikein sään tiedoituksissa!
 Vaateet vaihettava ja tarkistettava rahat, ihan littosella lompsalle en tonne lähe. Vaikkakin tiedän että vain piirakoita ja pullaa ostan. Kenties pysähdyn haistelemaan liha- ja kalatelttojen kohille !?
 Taulu on jo ollut aikaisemmin esillä, mutta tokkopa se haittaa.....paremminkin muistuttaa, että västäräkistä vähäsen.....;)

Mukavia aikoja toivotan kaikille!

12 kommenttia:

 1. Kyllä on taas kauniit korut, tuo kääty ihan simää hivelevän kaunis,.
  Silmästä puheenollen, kun sekä kirjoitan paljon väärin niin näen samanlailla. äsken luin että laivaanastumisnen muistoksi, palasin sitten katsomaan, että mites se nyt olikaan ja tarkkaan luin ja selvän sain.
  M eillä jo paljon pääskysiä, sain ne nyt omaan pihaani vierailuille kun ei muualla tässä lähellä ole nyt lankoja istuiskella kun puhelinlangat vietiin niiltä pois. minun taloonio tulee vielä sähkökaapeli, mitäs sitten kun sekin maahan laitetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä minun sana sekoilu tuppaa joskus naurattaa, hyvä näin!Tässä yks päivä en tosissaan erottanut mikä ero voi olla sanoilla KAMA ja KANA!? Tuntuu että nämä M ja N tuottaa eniten vaikeuksia...onhan tässä aikaa tarkailla ja ravata=tavata sanat, toi ravata tuli oikeesti ensin ja vahingossa!
   Mulla on silmissä syntymävikana jonkinlainen kaihi ja taittovika joka ei korjaanu leikkaamalla, sen kanssa on eletty ja hyvin olen pärjäillyt...kun siintä ihan "oikeesta" näöstä ole koskaan tietänytkään....;)

   Kiitos, minuakin se kaulakoru mielyttää, tulis jotain ristiäisiä tai sellaisia kirkollisia juttuja niin ajaisin korun sisään, tai sitten joku toinen sen tekisi!

   Poista
 2. Kaunis on kaulakoru ja symbolinen. Jäin miettimään tuota neljääkymmentä päivää. Siitäkö johtuu että venäläisillä on tapana viettää vainajan nuistelujuhlaa tasan 40:n päivän jälkeen kuolemasta. En nyt pysty tällä kertaa ystävältäni sitä kysymään kun he läksivät juuri Pietariin sukulaistensa asioita hoitelemaan, olis ollut taas mahdollista lähteä mukaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän Minttuli!
   Kuten tossa ohimennen mainitsin on vanha ja kunnioitettu perimä kristinuskossa tämä helatorstai. Ortodoksille pääsiäisen aika on se suurin juhla. Ite muistan olleeni Ortodoksi kirkossa veljeni kuoleman muistojutussa, vaikka olemme ev. lut. mutta kun en tee eroa eri uskontoihin ja tässä srk.on paljon ystäviäni, niin on tullut tutuksi tavat ja tottumukset....;)

   Poista
 3. Kaunis kuin mikä on tuo kaulakoru. Minä pöljä ensin katsoin, että olet munan kiinnittänyt siihen, ihmettelin että miten ja onko se ylösalaisin (mulla samanlainen muna Pietarista). Sitten vasta hokasin, että olen tosi höhlä, munahan on muna ja ne pyhät kuvat niissä laatoissa! Sait mut lentämään lankaan, hih.
  Vaikka voishan sitä kuvitella munaakin kantavansa kaulallaan, eikös! Hyviä helatorstaisia iltoja sinulle Maikku. Jos Helatorstai ei olis kirkollinen päivä, vois kuvitella sitä ruåtsalaiseksi ja laulaa: Helan går...vitsi vitsi. Sehän on sitsilauluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvä kun tarkistit...hih...;)
   Munat pysyköön omissa vitjoissaan, toi munkin on Leningradista, käytän muuten tätä nimeä yhäti, en periaateen vuoksi, vaan totuttu tapa. Onhan niitä pikku mulkeroita koruissakin. Tujoittas porukat vielläkin pitempään, kuin nykysellään, jos näyttävät munat kaulassa roikkus. Kennossa kauppakassisa liikun kyllä tuolla kaupungilla niitten kaa....;)

   Poista
 4. Kaunis kaulakoru, eikä munassakaan mitää vikaa oo, päinvastoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut vikaa ja sillä rohkeninkin niitä esitellä, oikein värikuvina ja kera selvintävien tekstien! Kiitos kun huomioit Amalia....;)

   Poista
 5. Hienoja koruja olet tehnyt, Maikku.<333

  Pääskyjä en ole vielä nähnyt täällä, varmaan kohta puolin tulevat!

  Oikein hyvää helatorstain myöhäisiltaa, Maikku.<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili-mummo!
   Ajattelinkin jo pikkuhiljaa siirtyä tuonne makuukammarin puolelle jotain unilukemista pitäisi olla, lehtiä on lukematta! Vaikka kirjaa luen mieluimin makuulla. Uusi kirja olisi valittava, kun kesken ei ole minkaalaista kirjaa, Sain tai suoraan sanoen pelastin kassilisen vanhoja klasikoita, että luettavaa kyllä olisi.....;)

   Poista
 6. Hieno kaulakoru! Ja muna, siinä taitaa olla talvinen kuva. Sanon näin, kun joudun kännyllä tiirailemaan, meillä kävi ukkonen tuossa ja sillon ei Nenunen pidä koneita auki. Enkä sitten viittinyt enää alkaa sitä virittelemään päälle, vaan kännyllä oon blogeja aikani kuluksi lueksinu.
  Kivat on nuokin korvikset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi se ukkonen meilläkin, mutta pelkkää vettä tyrkäs. Parempi varoa kuin katua, ois voinut tytöltä vehkeetkin mennä jos pahaks ilma äitynyt!
   Sulla on hyvä kapula kun pääset blogiin, oli siinä munassa talvimaisema ja korutkin olivat näyttävät, kiitos kun huomasit ne....;)

   Poista