Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

VIRASTO TAPAAMISET.Tiistaina aloitin hoitamaan virka-asioita virastoissa. Maanantaisin en niihin mene, koska olen huomannut, että silloin porukkaa pisoo, vähän liikaakin!  Ihmiset kun patoutuvat viikon lopulla ja kaikki päättävät. että heti maanantai aamuna menen ja hoidan sen ja sen asian!
Siis ti-ke-to on niitä päiviä kun oikeastaan asiat pelittää paikassa kuin paikassa. Mieluimmin sitten myös ennen ruokatunteja ja iltapäivällä on taas porukkaa kun koulut loppuu. Neljän jälkeen ei sitten tämmöisten tyhjäntoimittajien kannata mennä ollenkaan sinne. Koska silloin töistä pääsevät valtaavat ne odotushuoneet.

Verotoimisto kun ei merkitse valmiiksi mun vähän yli kympin ulkomaan eläkettä, vaan minun on joka vuosi itse sinne mentävä, dokumentit matkassa. Hoituu nopeasti ja ammatti taidolla, ei voi valittaa.

Odotus huoneessa numerolappu kourassa meitä oli toista kymmentä velvollisuutaan täyttävää kansalaista.
Myöskin  nuori äiti kahden lapsen kanssa, sisar-rattaissa vieretysten olivat lapsukaiset.
 Äidillä oli paljon papereita, kirjoitti  ja laski, virkailija auttoi ja neuvoi. Kunnes vauva rupesi itkemään ja sitten isompi teki samoin. Nousin paikoiltani ja kysyin äidiltä voinko hiljaa jutella lasten kanssa, jotta hän saisi rauhassa tehdä veroilmoituksensa kuntoon ? Vastaus oli kiitollinen katse ja nyökkäys hymyn kera.
Siirsin tuolini heidän viereen jotta olisin lasten kansaa samalla tasolla ja kurkistin kuomun alle.  Myssy oli silmillä, korjasin sen, pieni oli piiperoinen, kenties 1-2 kk. nätti kuin ruusun-nuppu, niin kuin lapsi on, vaikka itkisikin!
 Hyssytin hissukseen ja puhuin hiljaa sekä rauhallisesti, isompi tokeni saman tien.  Juttelimme ja totesin isomman kenties vajaat 1,5 vuotiseksi. Vauvakin rauhoittui ja  äiti sai hoidettua kaikki asiansa ja onneksi minun vuoronumeroni ei tullut keskenkaiken.
Äiti kokosi pesueensa kiitti halauksella ja poistui.

Siinä jatkoin istumista ja tuijotin katonrajaa ja odotin pimpausta milloin numero vaihtuu ja vuoroni tulee. Ihmettelin samalla, ihmisten käyttäytymistä. Kukaan paikalla olevista ei reagoinut tähän tapaukseen.....
Luulen, että tilanne oli kiusallinen kaikille, odotushuone puolillaan puhumattomia ihmisiä tuijottamassa katon rajaan tai omaan napaansa. Yks-kaks alkaa vauvan itku ja heti kohta toisen lapsen myötätunto itku.....

Kun tulin pois verovirkailijan huoneesta ja suuntasin ulko-ovelle sain kyllä ystävällisen katseen! Kenties hänkin oli joskus ollut lasten kanssa sellaisessa tilanteessa jossa olisi mielellään ottanut tarjotun avun vastaan.

Minä kun olen aina ollut tämmöinen, rohkenen lähestyä ja kysyä.....;)

Näinkin voi lähimmäisen kohdata ja olla  avuksi!

Sitten jatkoin sieltä Kelaan, parin korttelin päähän. Muutama asiakas, pääsin heti kysymään omista jutuistani. sain pari kakspuolista paperia täytettäväksi.  Tänään vein ne sinne takaisin ja pyysin virkailijaa tarkistamaan, että olin oikein kaikki tehnyt. Olin ja kiitos ja näkemiin!

Kevättä on ilmassa, hymyileviä ihmisiä! Pari tuttuakin tapasin ja kerkisimme kuulumiset vaihtaa.
Lapsuuden tuttu rouva oli menossa silmälääkäriin, on nykyään 88v. Käski soittaa tyttärelleen kun  pysyy  vain kotosalla, kolottaa kuulemma joka paikka ja sillä ei liikuskele kaupungilla. Tyttären kanssa olimme jo lastentarhassa yhdessä. Pahemmin näitä itseni ikäisiä, perässä vedettäviä en kaipaa. Mieluimmin heidän virkeitten emojensa kanssa seurustelen.


Saman tyyliset korusetit tein joskus ja kuvasin. Tämä viimeinen kuva, vähän epätarkka, mutta malli kyllä näkyy ja värit melko kohillaan onneksi.
Puikulahelmet kauniin sini-ruskea-oranssi väri, eri muotoisia samoin värit, akryyli helmiä uskoisin olevan. Eka kuvan, pyörylät, kuparin/messingin värisiä. Käsirenkaat tehty kahdella joustavalla silikoni langalla yhtenäiseksi koruiksi
Alakuvan pienet helmet akryylia,  samoin isot tummat turkoosin väriset helmet. Korviksien iso keltaisen kuultava pitkulainen on niitä luonnon jalokiviä, joita en osaa nimetä!?  Otin ne vanhoista korviksista, kaikki toiset tarve kamat oli uusia.

Eläköön korut ja niiden kantajat......;)


10 kommenttia:

 1. Voin ihan kuvitella pienten lasten äidin ilon kun otit huolehtiaksesi hänen pikkuisistaan.. Olet ihana. Miten tuskallista olisikaan ollut äidin hoitaa asioitaan kun molemmat olisivat intoutuneet kunnolla siitä parkumaan. Nykyään ei vain ole niin tavallista että kukaan "korviaan lopsauttaisi" vaikka lähimmäisen hädän näkisi ja kuulisi. Todellakin, tuijotetaan vaan sitä vaihtuvaa numeroläpyskää

  Kauniita koruja taas kuvissasi, aarteita.
  Oikein hyvää viikon loppupuolta

  VastaaPoista
 2. Tätä toisten huomioimista kyllä löytyy ympäristöstä päivittäin! Ite olen ottanut ne silmälaput tyystin pois itseltäni jotta näkisen enemmän, samoin kätöset pois korvistani jotta kuulisin enenmän!Samoin suutani en sulje, jotta osaisin sen aukaista oikeesen aikaan...;)Tuli tämä kolmen apinan patsas mieleen, sen lorun voi myös toistaa oman mielen mukaan.

  Vähän noita aarteita, koruja, kertyy jo ylenpalttisesti, pitäs ryhdistäytyä ja laittaa reppu selkään. Toimia nk se entinen reppuryssä, tien päälle ja kaupoille.Levittää liina ja kipata korut siihen ja puhemylly käyntiin.....;D

  Kiitos taas kun huomioit pienen pakinani....;)

  VastaaPoista
 3. Virastoissa käynnit sujuu kun ei hättäile, ja jos sattuu kohalle hätänen virkailija niin sitäkin voi rauhotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä rauhoitellut virkailijaakin....sano kerran Kelassa, ettei kerkiä hoitaa mun asiaa ja pyysi tulemaan joskus muöhemmin. Sanoin ei ole kiirettä, mulla on aikaa odottaa ja jäin istumaan paikoilleni. Sanoi sit, ettei siinä voi istua ja odottaa! Sanoin kyllä voivani, elä huolestu minusta, istun tässä niin kauan kun sinulla on aikaa hoitaa minun asiani!
   Homma tuli hoidettua kun en pitänyt kiirettä olin hiljaa ja vain odotin milloin on aikaa minulle...;)

   Poista
 4. ...joillakin voivat proput palaa tuossa tilanteessa;))

  Olet kiltti ja avulias ihminen, Maikku;DD

  Leppoisaa loppuviikkoa sinulle.<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä luonetta minustakin löytyy, mutta kun olen aika laiska riitelemään ja suutumaankaan en vaivaidu. Periaateen ihminen olen, että heikommat ja siipirikot on aina hoidettava kun sen huomaan....:)

   Äitienpäivä viikonloppu, mitään suunitelmia ei ole,jonnekin mennään tai ollaan menemättä....;D

   Poista
 5. Voi että, päivän hyvä teko, siitä tuli monelle hyvä mieli :) One se hyvä että kaltaisiasi ihmisä mahtuu tänne joukkoon. Kun itsellä on hyvä olla, voi sitä jakaa toisillekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinähän se oikeat sanat sanoit, kirjoitan tämän viimeisen lauseen pikku muistikirjaani, näinhän se tosiaakin on...kiitos....;)

   Poista
 6. Sinulla on suuri sydän ja uskallusta. Varmaan moni muukin haluaisi auttaa noissa tilanteissa, mutta rohkeus puuttuu. Nostan olematonta hattuani sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on minuakin opettanut! Uskallusta ja rohkeutta ei ole koskaan puuttunut.
   Siintä olen varma, että moni haluasisi auttaa, mutta se spontaani rohkeus puuttuu, näin on moni minullekin sanonut.
   Useimmiten se pikku pelko myös, että mitähän ne ihmiset sanoo, jos minä.....
   Nokilleni en ole koskaan saanut, osaan myös perääntyä ajoissa, ettei satu minuun eikä siihen toiseen...;)

   Poista