Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

lauantai 26. toukokuuta 2012

KUUKKELI Perisoreus infaustusTämä lähinnä pohjoisen lintu on kylläkin harvakseltaan levinnyt koko maahan. Kuvatuksi tullee useimmiten naavasessa oksassa. Olen maalannut useimmankin Kuukkelin, maailmalle ovat jo lentäneet ja pesänsä toisaalle tehneet.  

Pesäänsä tekee karvoista ja höyhenistä, lämmin on oltava koska jo maaliskuun lopulla alkaa lisäkasvun odotus. Kellanvihreitä tummatäpläsiä munia on 3-4. Vaikkakin paksu lumi on vielä maassa, naaras hautoo 19 vuorokautta. Yhdessä jälkikasvu ruokitaan, tipuset oppivat lentämään jo kolmiviikoisina. Koko perhe pysyy yhdessä myöhäiseen syksyyn asti.
Hyvä se on  heille kaikille kasvuajan yhdessä elo ja olo!

Kuukelilla on erikoinen piirre koska on taitava matkimaan muita metsän lintuja. Joskus lennossa myös kuuluu ääni "pii-paa pii-paa", siis oikean hälytys ajoneuvon  tunnisteääni.

Lintu on kaunis väriltään koska ruosteen ruskea, oranssin vivahde tulee erinomaisesti esille harmaasta väristä. Nokkatyven täplä on  keltainen. Huomasin, että empäs ollutkaan sitä niin kovasti korostanut, voihan olla tällä linnulla se ei ollutkaan niin esille  se väri! 

*****

Tänään lähden ip.laulamaan suvivirttä  kaupunkimme paraatiaukiolle, yhdelle niistä joka lähinnä omaa kotipesääni,  Aren-aukiolle kokoontuu yli 5000 laulajaa ja me mielellään laulajat saamme  olla mukana klo 14.45.
Kolmipäiväset kirkkomusiikin juhlat ovat saaneet valtan määrän musikaalista väkeä tänne, paljon tilaisuuksia ja pääasiassa ilmaisia.
Kuorojen tuhatpäinen kulkue tulee kävelykatua myöten  laulaen, osa jää matkan varrelle konsertoimaan, tosissaan voi todeta laulun raikuvan. Mikä parasta niin ohjelmat on suunniteltu kaikkien makuun, tanssia ja musiikkia unohtamatta.

*****

Jo joutui armas aika ja .....

Taas niityt vihannoivat ja...

Taas linnut laulujansa visertää kauniisti,
 myös eikö Herran kansa Luojaansa kiittäisi!
Mun sieluni, sä liitä myös äänes kuorohon
ja armon Herraa kiitä,
kun laupias hän on!

*****

Aurinkoista ja mukavaa loppu viikkoa toivotan kaikille......;)


14 kommenttia:

 1. Enpä ole kuukkelia luonnossa nähnyt. Hieno on maalauksesi jälleen.
  Jos olisin Jyväskylässä, ehdottomasti lähtisen myös laulamaan suvivirttä. Upea tapahtuma ja sääkin suosii.
  Hyvää helluntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole minäkään luonossa sitä lintua koskaan nähnyt, mutta tunne niitä jotka ovat!
   Jo oli mahtavaa yhteislaulua ja eilisestä asti kaikki tilaisuudet olivat menestyksiä ja jatkuu viellä pyhänäkin.
   Huomasin että niitä viimeisiä säkeistöjä suvivirestä en osannutkaa ulkoa, ei haitannut koska oikeat kuorolaiset sen osasivat....;)

   Poista
 2. Ihan olet oikean sävyn kuukkeliin kuvannut. Näin elämäni ensimmäisen kuukkelin Rukan maisemissa ja se kyllä säväytti. Kaunis lintu, harvoin täällä etelämmässä eteen sattuukaan.

  Uutisissa näytettiin kirkkomusiikkipäiviltä kuvia, sielläpä on varmaan mukana meidänkin seurakuntamme väkeä, täällä on nimittäin aktiivista musiikkitoimintaa ja nuoret kanttorit johtamassa. Kyllä sen suvivirren soisi kaikuvan useamminkin, aina sitä on yhtä mukava laulaa meistä jokaisen. Ja nouseepa omat koulun kevätjuhlat aina mieleen.
  Aurinkoista helluntaita sinne harjukaupunkiin. Meilläkin aurinko paistaa vaikka yöllä rankasti satoikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä oli koko Suomi edustettuna 5500 kuorolaista ja me kannattajat päälle! Vähän tiukkaa teki, muuta viilis oli sitä parasta, porukkaa oli kaikki poikkikadutkin täynä laulavaa kansaa!
   Vähän tuli mieleen NLn aikaset Viron laulujuhlat joissa joskus olin, kauniita kansallispukuja ja laulun riemua...;)

   Poista
 3. Kuukkeli on lintu, jota kansa on nimittänyt 'sielulinnuksi'. Eli kuolleen ihmisen sielu muuttuu kuukkeliksi...

  Hienoa, että teillä on nyt siellä kirkkolaulujuhlat, musiikkia riittää ja sinä laulat siellä toisten kanssa.<3

  Oikein hyvää ja aurinkoista helluntaita, Maikku.<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Kuukkeli on salaperäinen lintu, siintä on toisiakin tarinoita, vissiin toi matkimistaito on mietitänyt aikoinaan kansaa!

   Voi lauloihan minä, kun onnekseni satuin hyvä äänisen sekakuoron viereen jotka lauloivat kaks äänisesti, minä sillä omalla innolani mukana....;)
   Kiitokset toivotuksista, aurinkoa ja lämpöa sinnekin...;)

   Poista
 4. Kuiukeleita olen nähnyt vain Lapin maisemissa. Hieno lintu ja kaunis on maalamasi taulukin kuukkelista.
  Nuo lauluhetket on mukavai, saisi laulaa mukana isossa ihmismäärässä, olla osa suurta joukkoa. Hieno juhla!
  Oikein hyvää Helluntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset visertelen sinne myös!

   Ne laulut eivä jääneet siihen yhteen, vaan maakunta laulut myöskin laulettiin. Onneksi silloin aikoinaan ne oli pakko osata ulkoa jo kansakoulussa.
   Orkesterikin oli sitä parasta laatua, Ilmavoimien soittokunta kokonaisuudessaan säesti....;)

   Poista
 5. Kyl toi suvivirsi vaan on kaunis ja sitä yritetää kieltää laulamasta kevätjuhlissa.

  VastaaPoista
 6. Outoa tosiaan on sen perinteisen virren poistamisesta edes puhuminen, oma vankka mielipiteeni on se!
  Nämä eri uskonnot ja uskottomathan sitä asiaa ajaa, ei tule onnistumaan, ainenkaan minun aikanani...toivottavasti ei..;/
  Jos ja kun se joitakin mielytä, eihän sitä ole pakko laulaa saatikka kuunella...;)

  VastaaPoista
 7. En minäkään ymmärrä mikä siinä suvivirressä kiusaa. Luulisi meidänkin saavan pitää omat perinteemme, ilman että niitä kokoajan kyseenalaistetaan syystä tai toisesta.

  Varmasti on upea musiikkijuhla Jyväskylässä. Tulee mieleen ne vanhat Jyväskylän kesäjuhlat, musiikkia ja laulua Harjulla ja Lounaispuistossa, äitillä kansallispuku, isä soittamassa, me pikkutytöt uusissa äitin ompelemissa kesämekoissa ja isoveli meitä opastamassa. Oli se juhlaa.

  VastaaPoista
 8. Mulle on tämä synnyinkaupunkini ollut aina myös se musiikkikaupunki! Edelleenkin täältä löytyy viikottaisia/päivittäisiä ilmaisia musiikki tapahtumia, ettei tarvi syyttää lippujen hintoja...;)
  Yhteislaulut alkavat puistoissa, keskiviikon lounasmusiikki edelleenkin kirkossa. Taitavia katusoittajia, joita saatan kuunella pitemmäkin ajan,lähtiessä laitan pienet kolikot kiitokseksi...;)

  Kirkkomusiikin päättäjäis konsertti tänään jäähallissa, sinne en mene koska sisälle ei mahdu yleisöä mutta kenttä on vapaa ulkona jotta voi seurata ja kuunella!

  VastaaPoista
 9. Voi kun kaunis kuukkeli taulussasi oksalla istuksii. Kuukkeleita olen pohjoisessa tavannut, melko kesyn oloisia, tulevat läheltä pullanmuruja ottamaan :) Ensi viikonloppuna suvivirret kaikuvat taas kouluissa lasten laulamana, siitä se kesä sitten varsinaisesti alkaa.

  VastaaPoista
 10. Kiitos!
  Kuukkeleita on paljon kuvattu joten taitaa olla kesy ja hyvä kuivauskohde, teidän korkeudella niitä näkisikin. Ne taulut jotka olen maalannut ovat tilaajien omista kuvista tehty. Kuvanut olen nekin mutta tavallisella kameralla, siis ne maalaukset, vähän huonoja otoksia ovat! Vähän harmittaa kun en ole koskaan kovin tarkka ton kamerani kanssa. Nyt uusien kameroiten kaa on vähän helpompaa ja kuvatkin parempia. Oma vikahan se on...;)

  VastaaPoista