Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

lauantai 5. toukokuuta 2012

ULKONA SATAA, SIKSI KIRJOITAN !


Jotenkin olen jo hissukseen ruvennut haikailee sitä kevättä jonka jälkeen aina alkaa se kesä. Kesän vietän melko varmasti Suomessa. Saatan kyllä tehdä pikkureissuja naapuri maihin. Mutta tuonne kuumuuteen en matkustelua harrasta. Nuorempanahan sitä ei kalenteria katsottu, mutta silloin ei ollutkaan näitä esteitä ja iän tuomia  syitä....
Tämä kaupungin kirkkopuisto penkeineen on minun niitä vaki huilipaikkoja. Siinä toimii ulkokahvila kesäisin josta ostan jätskin ja nautin, samalla tarkkailen....;) Paikka löytyy tarpeen mukaa, katveessa tai auringossa.Kirkon tallennin keskihohdalta Kauppakadun suunnasta. Useinmitenhan kuvat otetaan pääoven ja tornin näyttävältä puolelta, vaan minä tein nyt näin!


Kaveritkin paikan päällä, eväineen. Rohkenin tallentaa heidät takaapäin. Aika joustavaksi on kirkkopuisto kansalaisille luvattu. Piknikille ja auringon ottoa on paikat, mutta säännöt toimii ja tarkistus tehdään monta kertaa päivässä. Tässä vaiheessa kohtuus oli kohdillaan laitapuolen pojilla, jossain vaiheessa lipee ja siirtyvät  sitten toisaalle. Örinä vain kovenee kun pullot tyhjenee!

Johto suunitteli jossain vaiheessa parkki paikkaa kirkkopuiston alle, eipä taida mennä läpi.....! Tämä kulttuuri kortteeri kun edottomasti  mukamas sen tarpeessa ja paikka olisi kirkon perustuksissa!? Ei ole tarvis eikä saisi sitä tehdä, on  mielipiteeni  ja suurin osa meistä asukeista on onneksi samaa mieltä.


Näille päniköille on paikat terassi korttelissa kesällä!


Samoin tämä näppärä parkki toimi Asema-ja Kauppakadun kulmauksesta.


Vissiin joku yrittänyt  voimiaan testata jospa postiloota irtoaisi mukaan. Paksu veden kestävä tussikynä myöskin on oltava povarissa matkassa. Eihän sitä koskaan tiedä milloin se taiteelisuus tai runosuoni alkaa pulppuaa ja silloin on pakko  panna esille omat mietteet ja ajatukset....
Kuvat ovat jo menneeltä kesältä ja uutta odotellessa!

*****
Mielikuvitus
 annetaan ihmiselle
korvaamaan  sitä mitä hänellä ei ole.
Huumorintaju
lohduttamaan siitä 
mitä on!

*****


*****14 kommenttia:

 1. "Antaa kaikkien kukkien kikkia", sanotaan. Uskaltavatko tavalliset kansalaiset tulla noille penkeille istumaan?

  Oikein keväistä viikonloppua, Maikku.<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne penkinvaltaajat möykkii ja huutaa, mutta saadaan kyllä kuriin aika nopeesti! Kyllä meitä mummeleita siellä istuu ja rauhassa saahaan olla samoin äidit lapsineen. Omissa porukoissa ne juopot viihtyvät paremmin!
   Edel.sataa vettä ja kiitän kevään toivotuksista...;)

   Poista
 2. Kivan näköinen kirkkkopuisto penkkeineen ja nuo kirkon ikkunat, vähänkö ovat hienoja. Tulisi nyt vain kesä! Meilläkin sataa ja tuulee niin että eipä ole pihalle menemistä. Nättejä korvakoruja!

  VastaaPoista
 3. Tämä puisto on iso koko korttelin. Jokunen vuosi sitten täysin kunnostettu ja valoja lisätty, oikeestaan jonkinlainen keidas keskellä kaupunkia. Paljon patsaita ja istutuksia, ympärillä taidemuseot, teaterit, kaupungintalo ja Alvar Aalon arkitehtuuria.
  Kirkon ikkunoihin kantsiikin kiinittää huomioita ulkona ja sisällä...;)
  Korut oli semmoseen pehmoseen kankaaseen tökästy säilytykseen, värien mukaan, ei oikeestaan mikään esittely kuva, mutta kävi sihten runoseen hyvin....;D

  VastaaPoista
 4. Aina vaan ihmettelen, mitä ihmeen kiksejä ihmiset saa, kun sotkeevat ja tähriivät paikkoja. puiston penkillä on kiva seurata toisia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta virka, vissiin ne kiksit on mahtavat, että harkinta menee, ettei vain yksinkertaisesti pönttö pelitä! Vai oliskohan se jokin riippuvaisuus juttu, pakko olla jokin töhrimis vempain aina mukana....jos ei muuta ni sitten kusassaa ja merkataan yrjöillä kulkureitti!?

   Kesäaikoina mulla vierähtää maitokauppa reisulla useimmpi tuntikin tuolla kaupungilla, on monta hyvää penkkiä, tähän halpaan huviin....;)

   Poista
 5. Kivoja kuvia tutusta kaupungista. Kevät tuo hanslankarin ja rannoille hampparin, eli ns. "viisasten kerho" pulloineen ja purkkeineen istuu kuin kottaraiset langalla Kirkkopuiston penkeillä. Vaan missäs sitten? Kivahan siinä on auringossa istuskella kaveriporukassa.

  Vähän harmittaa tuo postilaatikkojen ym. töhrääminen, tosin fiksujakin graffittimaalareita on. Eilen pari poikaa olivat koirineen ja maalipurkkeineen meidän tunnelissa, isot dobermannit näyttivät pikkuhampaitaan Simolla, onneksi pojat pitivät koiria kiinni. Maalispraypurkkeja oli sellainen patteristo sepelin päällä, että jo näin painajaisunia - vaikka päivä - siitä töhrymäärästä mikä jää jälkeensä. Mutta ei! Pojat lupasivat viedä purkkinsa ja roskansa mennessään ja niin myös tapahtui. Ja maalasivat tunnelinseinään pääkallon, jonka silmäkuopasta valui kyyneleitä. Kuvan vieressä oli taitavasti engl.teksti joka kertoi jäähyväiset heidän tänä vuonna kuolleelle koiralleen. Pojilla oli tarve ilmaista suruaan ja tehdä se näkyvästi. Ihan hyvä. Mieluummin niiin, kuin että olisivat rivouksia seiniin tuhranneet, niitäkin siellä on ollut. Olen kyllä joskus ohimennen maalareille sanonut, että me vanhat kyllä kaikki ne rivot jo tiedetään eikä tunnelin läpi nuoria kulje...että ihan turhaan töhrivät kun voisivat kauniita kuvia maalata.

  Kyllä se on ihan kuin elävissä kuvissa kun istuksii puiston penkillä ja seuraa elämää ympärillä. Parasta huvia ja vielä ilmaista, joskus saa kaupanpäälle myös hyvät naurut. Ja sehän pidentää tunnetusti ikää.
  Kevätpäiviä sinulle Maikku. Sade meiltä jo lakkasi ja aurinko paistaa.

  VastaaPoista
 6. Tossa "viisasten kerhon" kuvassa on kaksi jotka olen tuntenut jo nuoruudessani. Kumpikin oli aikoinaan ok.jossain vaiheessa sitten lipes...;/

  Kalliita ovat spraymaalit, ja upeita teoksiakin olen nähnyt ja semmosissa paikoissa minne ne oikeestaan kuuluukin.

  Tätä tarkailua harrastan Unkarissakin, kaikkialla se yhtä antoisaa ajankulua...;)

  VastaaPoista
 7. Eilen oli sangen vetinen päivä, en nokkaani ulos pistänyt, muuta kuin mitä pikaseen kaupassa kävin.

  Meijän piskuisesta puistikosta kantoivat penkit, ne kaksi, pois viimekesänä, etteivät laitapuolen kulkijat niillä istuisi.Ja oliskoon tuolla ollu suurtakaan merkitystä, ei niillä istu ketään muitakaan. Enempi istuuvat niillä penkeillä jotka on kylän keskellä ja hautuumaalla, kummallakin. Siis tavan kansalaiset.

  Graffitit on ihan nättiä omalla tavallaan, kun ne on taiten tehtyjä ja oikeissa paikoissa.

  Mut nuo sun korusi on ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekis mieli joskus kokeilla tuota seinä maalausta, jonkin verran niitä tyhjiä seiniä löytyiskin viellä...:/

   Loppu vesisade, sai muuten vihreetä aikaseksi....tänääkin paisto, että sain kävelykadulla istuksella ja tarkkailla.

   Kiitos korujen ihailusta....;D

   Poista
 8. Jyväskylän kirkkopuistossa on paljon muistoja. Erityisesti nyt Vappuna muistelin, miten saimme kesän ensimmäiset jäätelöt siinä penkeillä tai vastapäisen vanhan puutalon Valion baarissa oikein annokset. Silloin 1940 -50 luvuilla Vappuna oli aina lämmin (räntäsateet on unohtunu jo) ja meillä pikkutytöillä kesämekot päällä, sitä puutaloa ei enää ole eikä sitä Valion baariakaan, mutta kirkko ja puisto on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistoja menneiltä ajoilta...;)
   Onneks on mitä muistella, parhaat muistuu mieleen siintä lapsuudesta, uudet koltut ja jätskit, nami. Nyt en muuten ostanut jätskiä, vaikka yleensä sen teenkin vappuna edelleenkin, jos olen Jyväskylässä. Oli aurunkoa, mutta aikamoinen tuuli tuiversi silloin...;)

   Poista
 9. Olisi se kyllä aika kauhistus, jos Kirkkopuiston alla olisi parkkipaikka! Ihan kamalaa. Lapset olivat aivan intona tuosta Sokoksen seinässä parkkeeraavasta autosta :)

  Mutta ne Karjala-pönikät kyllä tekevät katukuvasta aika kauhean. Muutenkin kävelykatu on kesäaikaan kuin jättimäinen juottola. Mielestäni vähempikin riittäisi. Vai onkohan meno jo vähän laantunut siitä, mitä muistan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat oli Suurajojen aikaan otettu! Parkkipaikat kortilla ja ne Karjala-tynnörit kyllä poistettiin ajojen jälkeen.

   Silloin kun terassit tuli kävelykadulle, oli uutta ja porukat innoissaan. Nyt on kovat säänöt ja luvatkin hakusissa, on opittu virheistä. Uskon että jokin verran on totuttu jo tavoillekin, ettei se niin kännin hakuista enään olekkaan...no, tiedä hantänsä...;)

   Poista