Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

torstai 31. toukokuuta 2012

NE 11 KYSYMYSTÄ, OTA HAASTE !

Nenusen kanssa olen muuten kaikista kauemmin blogissani ajatuksia vaihdellut, hän omistaa "Matalalentoa sanojen voimin" mukaansa tempaavat kirjoitukset! En malttanut ohittaa tätä yhdentoista kysymyksen  juttua ja siirtää ne  omaan blogiini, joten annan siis tulla!

1.
Oletko päälle vai alle 40v ?

     - Päälle.....olen varttia vajaa kaheksaakymmentä !

2.
Kun vertaat aikaa ennen ja nyt, kumpi voittaa!

- Nykyisin sanon aina, että elän elämäni parasta aikaa!
 Kun tarkkaan ajattelen niin olen tämän todennut jo viimeiset viisikymmentä vuotta, koska olen mestari sopeutumaan kaikkeen mitä minulle annettu!
Lapsuus ja kasvunaika oli sitä huoletonta hyvää aikaa. 
Voikukkaseppele päässä, uudet keltaiset nylon lettinauhat, tuohisormus sormessa ja yritin etsiä pajupillistäni sointuja. Odottelin mummon kutsua......tytöt tulkaahan jo syömään niitä lettuja .....;)

3.
Markka vai euro?

- Nimellä ei väliä, pääasia että fyrkkaa löytyy aina sen verran taskun pohjalta, että pystyn jokapäiväisen leipäni ostamaan!

4.
Onko sinulla monta rautaa yhtäaikaa tulessa?

- Periaateessa ei, koska hoidan asiani ja työni tärkeysjärjestyksessä. Enkä ole koskaan hamunnut liikoja hommia itselleni, alasin on kyllä aina kuumana jotta palkeet vain kätösiin ja sitten takomaan kun aika on !

5. 
Kun teet jonkun tehtävän, teetkö sen "niin maan perusteellisen hyvin"?

- En missään nimessä, siihen ei taitoni kylläkään piisaa, enkä sen tapaisia ajatuksia edes tulisikaan mieleeni, tarpeeksi hyvin kylläkin hoidan ne ?

6.
Käsi sydämelle! Kadehditko mitään?

- Käsi on sydämellä ja toinen Raamatulla, en kadehdi! 
Tämä sana kuuluu muutamaan muuhunkin sanaan joita olen aina vierastanut matkani aikana.
Kadehtiminen saa kaunaa aikaa ja syöpyy pahanpäiväsesti, tulee ympäristö haittoja ....
Kadetahan voi olla myös kahdelaista, sen lievemmän jotenkin eri tilanteissa voin hyväksyä....;)

7.
Onko sinua koskaan purtu?

- Siinä hyvässä, lempeässä ja varsin äkkinäisessä mielentilassa, kyllä on aikoinaan ja jälkiäkin on jäänyt.....;D

8.
Kuuluuko tapoihisi lukea iltarukous nukkumaan mennessä?

- Joskus, koska saatan sen homman hoitaa myös päivisin ! Luultavasti rukoilen  useimmin kuin moni ns.tapa kristitty, aika, aihe ja paikka löytyy aina!

9.
Aamulla ylösnoustessa onko sänkysi vieressä  Ainot/ Reinot, jotkut muut vai läpsyttääkö varpaat lattiaan?


-Ainot ja villasukatkin, vaihtelee mieltymyksen mukaan. Nyt on jo kesäaika ja hilppasen paljain jaloin.


10.
Mitä sana  "tahdon" sinulle merkitsee?


- Erittäin paljon, siksipä en ole sitä turhaan lausunut. Koska tunnen itseni niin hyvin, päätin että papin edessä ja pyhässä paikassa en valehtele. Hilkulla on ollut pari kertaa....!?
Ne jotka ovat myöhäsemässä vaiheessa sen vasta huomanneet, niin en missään nimessä osoita sormella ja sano, että oma vikasi !!!. Teitä on tarvittu ja olette antaneet sen jatkuvuuden mikä elämälle kuuluukin. Samoinhan minäkin tein, mutta sovelsin sen itselleni käyväksi muodoksi, se toimi minulla  ja  ympäristökin sen hyväksyi!


11.
Pitääkö sinulla olla kaiken valmiiksi purtu vai tykkäätkö pähkäillä ja ratkoa asioita?


- Ei missään nimessä valmiiksi purtua, minähän olen minä, toinen ei sitä puolestani voi mössätä.
En ehkä pähkäile, olen nopea päätöksissäni ja tähän asti olen niissä onnistunutkin.
Asioiden ratkominen on mukavaa ja mielenkiintoista!


12.
Hyvä, että laitoit koko tusinan haastavia kysymyksiä, siis kaupantekijäiseksi vielä yksi moniosainnen kysely....;)


Pysyykö kädessäsi paremmin hohtimet, sivellin. moottorisaha, virkkuukoukku vai soppakauha?
Tupakki vai grogilasi?
Hiiri vai pölyrätti?


- Lonkalta heitän heti, että kaikki on kokeiltu, mutta moottorisahaa en ole koskaan käynistänyt, sahoja kylläkin, kaikenkokosia. Jostain syystä tykkäsin halkojakin palasiksi laittaa ja kirveellä sitten   sopivammiksi. yleensä miehet kyllä meillä nämä työt teki. Äitini oli myös hyvä näissä hommissa!
En ole eritellyt miesten ja naisten töitä, kaikki on mennyt mitä on pitänytkin.
Sain perintönä peukalot oikeisiin kohtiin käsiini.
Tupakki ja grogilasi on kuulunut työhöni, kumpaakaan en käytä itse.
Hiirtä ja pölyrättiä en pahemmin kaipaa ja tulen toimeen ilman niitä kuukausiakin!
Toivon että edes joku vastaisi näihin 11 kysymykseen ja laittaisi  jatkumaan omilla uusilla kysymyksillään.....;D


1.
Oletko huomannut että viikot ovat paljon lyhempiä kuin jokunen vuosi sitten?


2.
Aivastatko pihatamalla vai äänekkäästi, huomioitko sen nenäliinalla vai kädelläsi?


3.
Onko joku huomauttanut että olet kuin äitisi/isäsi, siinä huonommassa/paremmassa mielessä?


4.
Mitä lehtiä luet kampaajalla tai odotussaleissa, vai tuijotatko hitaasti liikkuvaa  numeroita katonrajassa?


5.
Kauanko keität löysiä munia ja milloin on kova muna kypsä, vai onko sillä mitään väliä, koska  nehän syödään kumminkin!?


6.
Huomautatko tuntemattomalle jos toteat vessapaperia roikkuvan ulkopuolella, sepalus on auki tai jokin muu vastaava huomiota herättävä vahinko on näyttävästi esillä ?


7.
Miten sinulta sujuu kompassin ja kartan käyttö, vai toimiiko pelkkä suuntavaisto?


8.
Kun ruokailet niin kuuluuko tapoihisi koristella lautasen reunat niillä ruuilla mitä et syö, lähinnä tarkoitan, sieniä, sipulia, olivia, persilja, läskiä tms.?


9.
Yksin ollessasi, keskusteletko television kanssa, en tarkoita pimeetä ruutua, vaan oikeaa sanan vaihtoa ohjelmien aikana?


10.
Yllätys meno ja komero täynnä vaateita, mutta ei ole mitään päälle pantavaa, lähdetkö kaupoille vai otatko kumminkin sen mikä ensin käteen osuu?


11.
Tarkistatko moneen kertaan, sähköt ja avaimet sekä  käänyt ainakin kertaaleen takaisin sitä ovea repimään, kun poistut asunnostasi?


*****


ps.kirjotin eilisestä saakka, koska tapahtui niin että puolet jutusta häippäs kun pidin lakisääteisen tauon! Olikin muuten aika haastava juttu, se kysymysten keksiminen, kun piti oikein ajatella, mutta suosittelen ehdottomasti tämän jatkamista.
Laitatko pienen viestin jos vastaat kysymyksiini, jotta voin sitten kommentoida ja ennenkaikkea lukea ne.....;)


*****
Selitykset vanhoihin kuviin, ylärivi hampaista vajaa, vissiin siis ekaluokalla, toinen otos osa kuvaa myös, siinä neito kauneimillaan, kolmas viimeisimpiä, muuten vain pää jäänyt pois, mutta kuppia kyllä otan, sekin siis dokumentoitu......;D
15 kommenttia:

 1. Hyvin vastattu mainioihin kysymyksiin.
  Ja omat tekemäsi ovat niin mukavia, että tekisi mieli vastatata. katsotaan, kun jo pariin kertaan vastailin..
  Hyvää toukokuun viimeistä, huomenna se sitten on virallisesti kesä, tulis vaan se kesäsää uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tiesin että olet vastaillut näihin kysymyksiin, mutta koitin laittaa sellaisia mitä en ollut aikaisemmin nähnyt! Enhän minäkään vastaille samantyylisiin joihin olen jo vastaillut, vaan Nenusen kysymykset olivat erinlaisia, laitto jopa välillä miettimään, että millä tyylillä kommentoisin takaisin...;)

   Poista
 2. Oikein hyviä kysymyksiä ja vastauksia, Maikku!

  Olen vastaillut niin paljon, ettei se enää kiinnosta;))

  Pitää kirjoittaa välillä muista aiheista.<333

  Hyvää loppuviikkoa sinulle, Maikku.<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ja tosiaakin tajuan ettet sinäkään aina jaksa kaikenmaailman kyselyihin vastailla. Onneksi kiinostuksia riittää toisiinkin aiheisiin, ja sehän onkin hyvä meille lukijoille....;)

   Viikonloppu alkaa mukavasti, tulin just hammaslääkäristä! Korjasi kun ala-takahampaasta pala lähti. Syytän Virolaisia maustettuja manteleita, purasin ja samalla narskahti pahasti, en osta niitä enään, kalliisi tuli hyvät mantelit.....;/

   Poista
 3. Hienot kysymykset Nenuselta ja hienot vastaukset Maikulta! Vähän sormet syyhyisvät ottamaan pallo, mutta "vanha Aatami" alitajunnassa jumputtaa, että olisin jo kaiken sanonut. No ans kattoo.
  Tosin meinasin pyyhkästä mökkerölle heti huomisaamusta muutamaksi päiväksi. Sinne on luvattu sadetta viikonlopuksi, mutta haittaakse!
  Mukavaa viikonloppua sinulle Maikku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Sanon tässä kyllä suoraan ja kaikkien kuulen, että kyllähän mä sun päälle petasin tän koko homman...;D, että jatkaisit..;)
   Koska te kolme ed. kommentoijaa ja loistavaa kynäniekkaa ja sanaseppoa, osaatte kirjoittaa tosta lonkalta mitä vaan, sujuvaa sananhelinää saavat kaikki lukea!

   Mutta kaikella kohtuudella lisään, että blogin pitäminen on sitä ikiomaa vapaaehtoistyötä, pakottaa ei saa edes blogikaveria! Joten mitään velvotteita ei missään nimessä ole, että vastaisitte mun onnetomaan ja hapuilevaan avunpyyntööni...;D
   Kyllähän nämä kyselyt ovat jo tarpeeksi levinneet ja lähes jokainen monenkiin vastaillut ja ne omat lisäkysymykset, laitto ainakin minut ajattelemaan, että kaikille tulis jotakin.....ne voi huoletta jättää lisäämaättä!

   Sadetta on luvattu, jos nyt kiirettä pitäs niin kerkeisin venäjäksi nopsaa siivotakin, olisi ensviikko vähän siistimpää, leivänmurut tarttuu jalkapohjiin, pitäs se koira hommata.....;)

   Poista
 4. Ihania kysymyksiä ja todella mshtavia vastauksia. Nautinnollista luettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, tykästyin näihin kysymyksiin jotka oli hyvin tehty! Vastaukset olisi saanut yhdelläkin sanalla, vaan miksi olisin sen tehnyt...koska sananhelinä on yhtä mukavaa kuunella kuin korujen kaunis sointu, joka toimii pienellä hipaisulla tai pään pyöräytyksellä...käsien nostamisella ja pienellä heilautuksilla....terveiset täältä Niina....;)

   Poista
 5. Taidat vihjailla, että minunkin pitäisi osallistua kysymys-vastaus juttuihin. No - aattelin kyllä vastat kanssa, mutku en ole vielä saanut aikaseks.

  VastaaPoista
 6. Hih, hokasit....;D
  On muuten niin perusteelisen helppoja kysymyksiä, että!
  En edes kysellyt lempiväristä, maasta, kukasta, ruuastakin vain munista ja lautasen koristelusta.
  Rohkase nyt hurja luontos ja jätä sukututkimukset kesälomille, ja uhraa se puolituntinen vaikka minulle, jos et muusta niin säälistä.....;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän minä säälisä vastaa, vastaanpahan kun en ole pahemmin vastaillut mihinkään.... ja taukoo pidän suvusta kun aloin sekoilla sielläkin. Saas nähdä mitä tulee vastauksiksi.

   Poista
 7. suanko, suanko? saanhan? VAIKKA haasteen tietysti pitäs männä etteenpäin, eikä alakaa soutamaan ja huopaamaan. Mutkun on niin hyvät kysymykset, että TAHTOO vastata! Oot keksinny kysymykset, joita ei joka sivulla vastaannu ja se viehättää.

  Mukavastippa oot vastaukset keksiny mun pikkuruisiin kysymyksiin. Maikkumaisen ihanasti selevitit kaikki 12 kohtaa ja ilo oli puolellani lukea ne:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan tokkiisa, suat veikkosella, minen oo pihtanunna ennenkiään, se antamisen ja jakamisen ilo, ei sua loppuva! Tokko siintä monikuaan kärsii jos myö vappaat immeiset huaskoo pijetään, annetaan vuan muittenki nauroo ja voievotella....;)
   Hyvveehän se tekköö ihe kullekin muotama vuos lisseee...,D

   Poista
 8. Mukava oli näitä kysymyksiä ja varsinkin vastauksia lueskella. Pajupillistä en minä oikein kunnon sointuja saanut, vaan sinnikkäästi niitä yritettiin aina tehdä, samoin voikukkaseppeleitä, vaikka kuihtuivatkin nopeasti :)

  VastaaPoista
 9. Ihana, uusi kuva Anja!

  Muistelin että enoni sen eka pajupillin teki mulle, sitten kotona isä oikein neuvoi miten se tehdään ja teki kaksi reikäsen, kyllä niistä ääni kait lähti!?Isäni oli aika pikkutarkka kaikissa hommissaan, musiikki jutuissa varsinkin.
  Voikukissa oli se hyvä puoli kun niitä kasvoi aina vain lisää, saatiin luvan perrään niillä leikkiä.....;)

  VastaaPoista