Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 8. huhtikuuta 2011

KOKOSIN KORUIKSI - HEMPEIKSI HELMIKSI !

***
Kevät alkaa ja luultavasti on tiedossa vähän lämpöisempi ja aurinkoisempi viikonloppu. Nyt kylläkin uskon tähän ennustukseen. Eilen päivällä sanovat, että tyrkkää vettä, ei muuten satannut,
ja voihan olla, että paistaa, toinen vaihtoehto olisi sitten se päinvastainen...
No, hälläkös väliä, mitä sitä etu-eli takakäteen ylimääräisiä murehtimaan. Kylläpähän niitä ilmoja piisaa, joka lähtöön.
Tästäkin kaikesta huolimatta, päätin laittaa korut kiertoon, jos käyttöä löytyy! Tekijä minä, tykkään kovasti koristaa itteäni ja sen takia olen mitätöinnyt  tämän  jo kuluneen ikivanhan sanonan;
RUMAT NE ITTEENSÄ KAUNISTAA !!!
Voihan sitä olla vielläkin näyttävämpi ja sitäpaitsi koruni kyllä kalpenavat rinnallani, tai oikeestaan taitaa mennä 50/50 %, vai miten se siis oikeesti olisikaan...

Helmet ovat erikokoisia/muotoisia akrylli tapauksia, välihelmet pippuri-ja siemenhelmiä, sekä korumetalia puikulat ja rinkula. Elefantti on  minun lempparini, lähinnä yksi niistä  eläimista joista en voi olla tykkäämättä. Olen paljon lukennut tästä näyttävästä elikosta, samoin elefanteista kertovat ohjelmat seuraan tarkaan, kun hollille sattuu. Onnekseni niitä tulee aika usein tv-tä! Samoin olen ikuistannut näitä tauluihini. Niissä kun sitä  sellaista luonetta, johon meidän jokaisen pitäisi samaistua, ainakin jonkin verran. Sosiaalisuutta ja empatiaa on norsuissa, vaikka muille jakaa, ne ovat erittäin porukkahenkisiä ja huomioivat koko yhteisön. Varsinkin nämä pikkuiset saavat uskomatonta hoivaa, sekä oppia isonmiltaan. Muutenkin ovat varsin älykkäitä ja hyväoppisia Luojan luomia.
Tästä johtuen  laitoin riipukseen ja korviksiin roikkumaan nämä minun pikkukaverit. Hellästi kiinitin ja oikeasta kohdasta, että on helppo ja hyvä huilia ja keinahdella  kulkuni tahdissa. Pujotuspiuha on paksumpaa silikonilankaa ja tein solmuja helmien väliin, siintä johtuu harvempi osuus kaulakorussa.
Kaikki korutarvikkeet on helmikaupasta hankittuja.

Mustepullo on tämä kristalliesine, Venäläinen, meenasin kerran sen saada säpäleiksi kun laitoin lämpökyntilän sen sisälle. Vaikka tuli kristallin sisällä on kaunis. niin elkää edes kokeilko!

***

15 kommenttia:

 1. Minäkin olen aina ihmetellyt norsujen herkkyyttä ja viisautta. Monet keräävät norsufiguureja, niiden sanotaan tuottavan onnea. Minullekin on pari norsua tullut pöydälle, lapsenlapset niitä tuliaisiksi ostaneet.
  Kauniita ovat korusi jälleen, nuo norsut sopivat hyvin keinumaan käynnin tahdissa myös korvisten alareunoissa.
  Minä aina ihailen niitä, joiden käden taito loihtii koruja, tauluja, käsitöitä jne. Omat taitoni vaatimattomia.

  VastaaPoista
 2. "anja",kiitos, sanoisin, että"tekijöitä ja tekijöitä pisaa! Minäkin näpertelen kaikenlaista mielelläni, huippu en ole oikeestaan missään, varsinkaan nykyään ja katon kyllä aina sen helpomman tien. Osaan taidot ja neuvoa viellä paremmin, olenhan tätä työksenikin tehnyt ja nykyäänkin viellä tämmönen puol'ammattilailainen....;)

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen kuullut norsujen tuottavan onnea, joten hyvin sopii koruihisi, jotka ovat kauniita.
  Myös ihailen ihmisia joilla on luovuuta ja taitoa tehdä kaikkea kaunista.
  Mukavaa kevätpäivää sinulle!

  VastaaPoista
 4. Täällä myös elefanttien ystävä!
  Siihen aikaan kun tivoleissa kulkivat elefantit mukana jäi mieleen surullinen eläinparka.
  Tivolin takana kytkettynä sellaiseen jalkarenkaaseen, keinutti itseään puolelta toiselle, minuutista toisen.
  Hyvin yhdistit riipukset koruihin, kauniin sävyisiä helmiä!

  VastaaPoista
 5. Hienoa tuunausta Maikku. Norsut ovat niin hellyytäviä ja niiden seurassa minäkin tunnen itseni pieneksi ;D

  VastaaPoista
 6. Aivan ihastuttavia koruja.Olet taitava!
  Ihailen kädentaitojasi!
  Keräilen norsuja matkoiltani muistoiksi ja niitä onkin kertynyt hyllyt täyteen,en ole laskenut, mutta toista sataa varmaankin.
  Sormuksia olen myös tuonut matkoiltani, mutta en enää nykyisin, kun sormet ovat taudin muokkaamat.

  VastaaPoista
 7. ja taas mitä kauneimmat korut olet tehnyt! On sinulla silmää laitella erilaisia kuvioita yhteen , niin kauniita ovat.
  Kivaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 8. MINTTULI,kiitos kyllä näitä kevätpäiviä taas on odottettu, jo jonnin aikaa, ihan kiva oli hissukseen kävellä ja katella hymyileviä ihmisiä....;D

  VIKKI, muistan kyllä ne sirkuksen elefantit minäkin. Varmaan silloin penskana ei tajunnu miks ne ne keikkutteli iteensä niissä ketjuissa, hyvä näin, että nyt se tiedetään miksi!Harmaa on oikeestaan aika helppo värivalinta...kiitos..;)

  NIINA,on ne hellyttäviä, vähän reppanankin näkösiä ovat norsut, korvineen ja kärsineen, en kyllä silitääkään uskoltais, vois vaikka syliinkin sitten pyrkiä...;)kiitos!

  VastaaPoista
 9. IDA, huomaavaisuudesta kiitokset! On sulla muuten elefantit poikineen, hyvä keräilykohde, ite en osannut oikein päättää mitä olisin keräillyt, tuli sekasotkua...;/ Lintuja näkyy olevan eniten. Nyt en ole vuosiin mitään matkoilta ostellut, paitsi joitakin edullisia koruja, lähinnä korviksia...ja eihän se ole matka, eikä mikään jos osta jonkinlaista laukkua....;D

  MUMMELI, kiitos...tämmöstähän tämä, mutta ihan kiva on jotain näperrellä, vaikka jonkilainen tolkku pitäis olla....aina päätän, ettei yhtään lisää tavaraa saa tulla, kun tilanpuute alkaa vaivata, taaskin jouduin ottamaan lisälaatikon koruvehkeille...;)kuka niitä kamoja tänne oikein kantaa...;/

  VastaaPoista
 10. Oikein ihanat korut norsuineen, tykkään :) Norsuja minullakin muutama on hyllyssä, mutta ne voi laskea yhden käden sormilla vielä... Hieno myöskin kristallipullo, onneksi säilyi ehjänä.

  VastaaPoista
 11. ANJA, kiitos, koskaan ei sais laittaa paksun lasin sisälle palavaa kynttilää, mutta kun oli just sille lämpökynttilälle sopiva kolo mustepullossa, viiva tuli,anto kovan äänen! Onneks ei halennut palasiksi....;)

  VastaaPoista
 12. Nukkumaan tästä pitäs vähin erin hilaantua, aamulla olis saatava silmät auki ja mielellään ilman tikkuavustusta. Mutta vielä piti tälle sivulle kurvata, ei voinut millään ennen laittaa konetta lepoon. Nuo helmet ja norsun törähtely se varmaan piti huolenaan, että tänne vielä,, ja kristallin houkutteleva loiste:D

  VastaaPoista
 13. Oikein kauniisti esitelty.
  Kauniit korut ja tuo mustepullo onkin vasta ihana, onneksi ei mennyt rikki.
  Leppoisaa viikkoa!

  VastaaPoista
 14. NENUNEN, tätä eläkeläisten onnea, kiva on toisia pitää hereillä, kun ite ei tarvi huolta huomisesta ajatella, herää sitku herätyttää...peijooni vieköön, kun jostain syystä sitä kumminkin herää edelleenkin ihan työläisten=aamuvuorolaisten aikoihin...hih-hii ;)

  SEIJASTIINA, kiitos, pitäis kait jonkinlaista lukujärjestystä tällekin viikolle laittaa, huomiselle on meno päivällä! Muuten se lukujärjestys toimii hyvinkin joustavasti, koska otan siihen vain semmosia juttuja jotka tuntuu kivoilta....;)

  VastaaPoista
 15. Eleffantti ystävä: Saatiin valkoinen eleffantti kärsä pystyssä häälahjaksi pikkuveljeltä. siitä ne morsut on lisääntyneet hyllyn täydeltä. Kärsät täytyy olla ikkunaan päin että tuottaa onnea!Väri on kaikilla valkea, siten niitä ei keräänny liikaa. Onne ne on tuonnu meille paljon, ehkä siksi ollaan selvitty vastoinkäymisistä!

  VastaaPoista