Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

maanantai 18. huhtikuuta 2011

PÄÄSIÄISEN KÄRSIMYSVIIKKO JA ARMO !


****

Ettei totuus unohtuisi, miksi vietämme pääsiäistä.
Kristityn kansamme keskuudessa, tämä on se toinen suuri muistutus joka saa hiljentymään.
Olen maalannut paljon kristillisyyttä kuvaavia tauluja. Täma on yksi niistä herkemmistä. Neitsyt Maria ristiltä otettu Jeesus sylissä, hetki viellä yhdessäoloa.
....ristiin naulittiin, kuoli ja haudattiin, nousi kolmantena päivänä kuolestaan. astuu ylös...
Jokainen meistä osaa nämä luvut raamatusta, koska viimeistään koulun uskontotunnilla näitä luettiin ja pohdittiin. Minulla se on kuulunnut aina elämääni.

La Pietá on Miceleangelon 25v.tekemä veistos, valmistui v.1499.
Basiliga di San Pietro
Citta del Vaticano
Italia.
Luulen, että aika moni joka on käynyt Roomassa, niin poikkeaa myös Vatkaanin puolella. Sieltä kirkosta löytyy tämä kuuluisa veistos, sitä säilyteään suojalasin takana.
Minulla tämä Pieta pienoisveistos on myös lasin takana, sitä sanon kristallivintriiniksi. Se oli aikoinaan lahja vanhenmilleni, vähän semmoinen parempi teos, koska silloinen vävypoika oli ensivisiitillä ja vaikutus piti tehdä, teki sen kyllä, ilman tätä patsastakin. Tarkennan että vaikutus oli positiivinen ja hoiti pestinsä esimerkillisesti. Alusta loppuun ja jopa senkin jälkeen!  Omin tämän veistoksen sitten myöhemmin omakseni, vävypojan joksikin aikaan, kunnes päätinkin lähteä omille teilleni ja Pieta on ja pysyy edelleenkin minulla!?
Päätin maalata sen tauluksi, ikäänkuin Tiziano aikoinaan. Olen edelleenkin tyytyväinen  lopputulokseen ja uskon että kolleekani arvostettu taidemaalari Tiziano myös sen totesi omasta maalauksestaan.

Näyttävin  Jeesus tauluni jonka olen maalannut on kolmiosainen alttaritaulu, joka rakentui seuraavasti, JEESUKSEN SYNTY - ELÄMÄ - KUOLEMA. Kultaiset raamit ja saranoilla yhdistetty. Tein sen ensiksi näytetyöksi tilaajalle, mutta halusivatkin sen välittömästi nähtyään. Sen paikka on sairaala ja kulkee papin mukan eri tilaisuuksissa. Teokseen sisätyy paljon kohtia Raamatusta, joten pappi tykästyi, oli kuulemma helppo aloittaa tilaisuus, kun aloitti  alttaritaulusta. Ihmiset kiinostuivat ja kuuntelivat, totesin kun olin useinmiten mukana kieroksilla!  Jossain vaiheessa on tarkoitus tehdä uusi, samalla aiheella.

****
HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ 2011

****7 kommenttia:

 1. Voi Maikku! Jo ennenkuin luin tekstiäsi, näin taulussa Pietàn. Kaunis, puhdas, vaikuttava.
  MigelAngelon patsasta ihailin vuosia sitten Rooman matkallamme. Ja pitihän sieltä ostaa David mukaan matkamuistoksi pojallemme. Enkä unoda Sikstiiniläiskappelin kattomaalauksia koskaan!
  Mutta takaisin sinun maalaukseesi. Upea työ, varmasti tuotti vanhemmillesi suurta iloa saada oman tyttären hieno, herkkä maalaus Neitsyt Mariasta sylissään ristiltä otettu Jeesus. Kauniimpaa ja herkempää hetkeä tuskin on. Sinä olet sen hienosti vanginnut tähän työhösi. Kiitos sinulle, että kerroit siitä meille. Sopii hienosti näin pääsiäisen odotukseen.

  VastaaPoista
 2. Maikku taulusi on upea, sain pääsiäismielen <3

  VastaaPoista
 3. Upea maalaus ja niin tähän viikkoon sopiva!
  Hyvää pääsiäisaikaa!

  VastaaPoista
 4. "anja", kirjoitan vähän epäselvästi, koska osa ajauksista jää vain pönttöön ja osa taltioituu tekstin, vähän tarkennan. Maalasin taulun 10v.äitini kuoleman jälkeen, isäni kuoli jo 70-luvulla. Tämä Pieta patsas tuli silloisen kihlattuni mukana Vatikaanista Suomeen, hän oli osan armeijan aikaa siellä. Luulen että vuosi oli 1969. Taulun sitten tekasin siintä pystistä, yli 30v-n jälkeen....että sen poikia on tämä tyttö taas....:)

  VastaaPoista
 5. NIINA, usein nämä vuotuiset juhlapäivät unohtuu, että miksi ne oikein ovat olemassa, kiitos...:)

  MINTTULI, kiitos ja keväistä pääsiäistä...:)

  VastaaPoista
 6. Upea teos. Voi että ihmisella on taitoa loihtia kauniita kuvia. Ihana lahja!
  oikein hyvää pääsiäis viikkoa!

  VastaaPoista
 7. MUMMELI, tänne blogiin on mukava laittaa noita omia tekosiaan kun aina saa hyvää palautetta, kiitos....;)

  VastaaPoista