Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

torstai 9. kesäkuuta 2011

AJATUKSIA OMENANKUKISTA !


Maalasin omenankukat, niin niistä tuli ikikukkia !  Laitoin ne astiaan esille, siirsin kankaalle, kehystytin....
Ei ole muuten mitään sääntöä, että miten taulun tulisi olla esillä, joten totesin, että mikseipä tällä kertaa näin!?
Teos on pieni 20x20cm, siksi tarvi hiukan näyttävämmät kehykset. Helppo maalata työpöydällä, telineellä ei edes kannata yrittää. Huomasin, että aina kun jatkoin hommia, niin joka kerran oikein passasin vaakasuoraan tekelettäni. Varmaa  tovin ihmettelinkin, että mikäs tässä oikein mättää, kun ei heti alkanut luistaa!


Tekasin toisenkin kaveriksi, astia vaihtui ja sinisiä kukkasia tuli seuraksi  omenankukille.
Jossain vaiheessa tulee viellä kaksi lisää, samankokosia, kukat kenties vaihtuu...
Totesin, että miten hyvä ryhmä näistä tulee seinälle, ei niin tavanomainen ja mielestäni näyttävä.

Tauluissa ja valokuvissa on ollut minun omenapuut jo vuosia. Olenhan tietysti saanut ihailla keväisin toisten puutarhoja. Lapusuuteni vietin omenapuiden katveessa ja osan sitä nuoruuttakin. Kunnes ne omat siivet alkoivat kantaa ja lentoon oli päästävä. Vaikka asuin ulkomailla niin
 ainakin kerran vuodessa vietin lomiani lapsuudenkodissani, eri vuodenaikoina.

Ystäväni, nämä teidän laittamat kevään -ja kesän kukkaset, toisetkin kevään merkit joita olen kaiholla katellut, kirvoitti minutkin. Kyllä se vain niin on, että kun vuosia tulee lisää, on se muuten mukava muistella..... Eikä sekään haittaa, vaikka mieleen tulee niitä pakollisia pysähdyksiä.

Elontieni opetti minulle elämisen taidon.

Eläminen on taito,
joka on
vaikeaa
toiselle opettaa!


5 kommenttia:

 1. Ihanat, herkät maalaukset. Omenapuiden katveessa minäkin vietin lapsuuteni, nuoruuteni ja suuren osan aikuisuutta, kunnes piti luopua. Ei enää kahta huushollia jaksanut kunnossa pitää.
  Viisaus noissa elämäntaidon mietteissä ♥

  VastaaPoista
 2. Elämisen taidon oppii elämällä oikeesti ja kunnolla.

  On muuten kauniit lakanat kuvissa - taulut kuvattu sängyllä.

  VastaaPoista
 3. MINTTULI, kiitos! Muuten aika monta kertaa kuulin sanottovan, että mikäs teillä on kun kaikki saa omasta pihasta! Harva huomio sitä miten paljon pitää töitä tehdä, ennekuin se omena on suussa, mehut pulloissa, perunat kattilassa ja kukat loistossaan....että sillalailla...;)

  PIKOLINI,kiitos myös valokuvaajalle, hää ku on tottuneempi kuvaaja, niin tulee ok. Mun ottamat kuvat eroaa siinä, että yläosa taulusta on kaposempi ja leviää alareunaa kohen...hih...;)

  VastaaPoista
 4. Hieno oivallus jälleen, Maikku! Kuka tosiaan on sanonut, että tauluja pitää maalata ja kehystää vaakatasoon. Hykerryttävän hieno idea ja kauniit omenankukat. Molemmat taulut ovat hienoja, sanoit että "tekaisit" toisen kaveriksi! Olet kyllä taitava.
  Ja nuo elämänviisaudet ovat ihan tosia!

  VastaaPoista
 5. "anja", hidastahan se öljyväreillä teko on, tällä mun tekotavalla, koska kuivattelu kestää useita päiviä, maalikerroksia 5-8, siksipä on useita maalauksia aina työ alla!Kiitos taas huomaavaisuudesta....;)

  VastaaPoista