Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

tiistai 7. kesäkuuta 2011

KEITTIÖN SEINÄTAULUT !Tässä on osa keittiön seinää, toimistoani vastapäätä ja se toimisto on keittiön ruokapöytä! Tässä samalla seuraan, tällähetkellä vilkasta Yliopistonkatua ja suora näköyhteys torille toimii erinomaisesti!
Lisäisin,että puheyhteyskin toimii ilman näkö-skypee sinne. Tässä kerran yksi ystäväni soitti ja sano, että kato ikkunasta tai tuu partsille, olen torilla! Tein toimistossani hommia ja siellähän se tapaus vilkutteli. Ennen isot koivut peitivät suoran näköyhteuden sinne, olivat jo vaarallisen lahoja, joten kaikki poistettiin ja uudet ovat jo kasvamassa.
Tämä kollaasi  näyttää siltä kun kamat olisi summassa heitelty seinälle. Sitähän se on miltä se näyttääkin, koska tavarat vaihtuu mielen mukaan. Aijemmin kaikki olivat pyöreitä, vaan kun tätä vaihteluhalua löytyy, niin poistin kaikki lautaset ja lisäsin kulmikkaita tilalle.
Alkuperäisesta tavaroista on kello Valmet, kuuluu tähän kokoilmaan, ei näy kuvassa ja tämän lisäksi posliininen seinälautanen, johon on kirjoitettu Isosta Kirjasta I.Kor.13:4-8.  Suosittelen tämän lukua kokonaisuudessaan. Luen ja käytän tätä Raamatun kohtaa aika usein, sopii hyvin erinlaisiin muistokirjoituksiin, niin onneen kuin suruun!
Puuristin olen saannut Pirkolta, hän kun siskona tietää, mitä toivon tuliaisina, muistaakseni Romaniasta.
Lasi-raami-vintriinin sisällys on toistasataa vuotta vanhaa Amerikan perintöä, isäni kodista. Kun tyhjensin  lapsuudenkotia niin me sisarukset jaoimme näitä käyttöesineitä, että minkä joku halusi niin sai sen myöskin. Olivat muuten käytössä aikoinaan meillä kotona. Minä pidin niitä pitkään piirongin laatikossa, kunnes hokasin, että esillä pitäis olla ja miten sen sitten  viimeinkin toteutin.
Toinenkin teos on seinällä ja siihen olen laittannut  pienenmät, siis lasten aterimet löytyvät sen sisältä, ne kuuluivat isälleni ja minä omin ne ajan kanssa itselleni. Koska jo silloin piiparaisena halusin herrastella niillä, onneksi sain sen tehdä oikein luvan perrään. Varmaan sain huvittavia silmäyksiä aikoinaan, koska miten se vaahtosammuttimen kokoinen niitä osas käyttää. Oppia sain jo silloin asiantuntijoilta, jopa niin paljon, että lopulta siintä tuli osa ammattiani.....

ps. näitä raameja saa Anttilasta, ja usein ovat tarjouksessa. Tietysti olen niitä ostannut jemmaan koska halvalla olen saanut. Vanhoja, suvulla olleita esineitä löytyy lisää, joita mahtuu lasin taakse ja joku päivän näperrän niitä sinne....
8 kommenttia:

 1. Monellakin vanhalla esineellä olisi käyttöä koristeena, kun vain huomaisi kaikki mahdollisuudet. Sinä olet huomannut ja kauniisti esille laittanut.

  VastaaPoista
 2. MUMMELI, ajan kanssa nämä asit minulla toimii ja voisin kyllä sanoa, että jätän kyllä onneksi osan toteutamatta. Ideoita löytyy, mutta tilaa ei ole, minne niitä laittaisi....;)

  VastaaPoista
 3. Vau mikä idea! Ensin en hoksannut, että olivat lasin alla ja ajattelin, että sieltä ne saa tarvittaessa, hölmö minä! Kauniita perintöaterimia. Ja hauskasti esillä.

  Tuo Korinttolaiskirjeen sanoma on kokonaisuudessaan täyttä asiaa meille nykyihmisillekin. Joskus sanottiin suomalaisen naisen olevan kuin pätkä Korinttolaiskirjeestä, eli kaiken se kestää, kaiken se uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii eikä sen rakkaus koskaan katoa. Jaapa jaa. Ei taida päteä nykynaisiin.

  Kivasti kerroit "toimistostasi". Aika persoonallinen toimisto.

  VastaaPoista
 4. "anja"syömäkalut vähän paikoiltaan pois, katua/putkia rempattiin ni pauke ja jyrinä heilautteli tauluja!Tämä mun offisi toimii myös ateljeena, kun maalaan tai ompelen, vaihtelen vain koneita tarvittaessa. Yksin asumisen oikeuksia!? Korut teen yleensä olohuoneen ruokapöydällä ja samalla katon/kuuntelen tv-tä! Että kyllä kaksioon mahtuu parikin offisia! Kun tulee yö-ja ruokavieraita, niin sitten, jo rutiinilla toimii normaali kotikin...hih..;)

  VastaaPoista
 5. ... kun olen Maikun kaksiossa usein käyvä yö- ja ruokavieras, näen miten monta verstasta sinne mahtuu (ilman että koti olisi sotkuinen). Jos on tarpeeksi halua erilaisiin askareisiin, niin keinojakin löytyy .... oikealla asenteella!!!!

  VastaaPoista
 6. PIKOLINI, ja toisetkin...;) Tottakait oikea työhuone olisi kiva, mutta ku sekin täyttyis pian ja olisi taas hommattava isompi koti ja tämä putki vain jatkuisi ikuisuuteen! Periaateessa tämä toimii ja on käytännöllinen. Pienet paikat, paljon tavaraa niin jokaisella on oltava oma paikansa, niin järjestys kyllä toimii...;)

  VastaaPoista
 7. Arvokkaat nuo vanhat ruokailuvalineet,joten kannattaakin pitaa lasin alla ja esilla.Kaapissa menis arvokkuus hukkaan.
  Terveiset Antalyan helteesta sinne Jyvaskylan helteeseen.

  VastaaPoista
 8. SATEENKAARI, rahallinen arvo tuskin kovin suuri, mutta rahahan ei korvaa koskaan tunnearvoa minulle!Kun olen katellut tv-stä noita antiikki ohjelmia,jonne ihmiset vievät arvioitavaksi kamojaan, niin voihan jyssäys ku naama vehähtää kun asiatuntija arvio myyntihinnan!? Muutama ecu iso-isoisän hopeisesta pikkulusikasta....;)

  VastaaPoista