Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

torstai 10. helmikuuta 2011

KUKA KAULINTA KÄYTTÄÄ.....TIETYSTI HÄN JOKA OSAA MYÖS KORUJEN KAULIMISEN ,
sallinette  tämän sanaleikin, vähän omituisen ilmaisun, että muka korutkin tehdään kauliten!
Pyydän ja toivon, että elkää kokeilko tätä kotonanne, tarkoitan, näitä koruja en tehnyt kaulimella.
Kaulimen käyttö on sallittu ehdottomasti jos teet massasta kuvioita, kuten elikoita, kukkasia, sydänmiä, siis mitä vain tarviit korujen lisänä. Siinä tuleeken monta eri vaihetta, kaulimisen jälkeen.
MUTTA MUISTA AINA SE REIKÄ, ennen loppupaistamista!
Muuten, sitten kyllä kettuttaa rankasti jos unehtuu, koska niinkin voi käydä, huomauttaa ninim.kaiken kokennut. Mistäs sitten pujotat nyörin!?

Kauniin pahkakulhon olen joskus ostannut alan mestarilta. Kaulin on perintökalu ja erittäin hyväksi todettu. Värikkäät helmet on pujoteltu kahta 0.5 mm silikonilankaa apuna käyttäen, kätevää venyvää, mutta kuosinsa pitävää materiaalia. Helmet otin summassa kiposta ja sekin toimi hyvin. Helyt tein unkarissa, varmaankin joskus viime vuonna. Käyttötarkoitus on yksi tai useampi kerrallaan ranteeseen. Luonollisesti settiin kuuluu myös korviksia  ja kaulassa kannettaviakin, ne ovat yksivärisiä, korumetallilla höystettynä.

ps.olen varmaan jossain vaiheessa maininnut, että olen Hotelli- ja Ravintola-alan ammattilainen, siis päätyöni, mutta siinä sivussa on ollut myös nämä taidehommelit. Helpotin työtäni ja loppuvuodet olin sairaalan askarteluohjaajana, upea homma jos on mahdollisuus ottaa harrastus uudeksi päätyökseen. Koulutusta olen kyllä saannut kumpaakin ammattiini! Jouduin jäämään ennenaikojaan työkyvyttömyyseläkkeelle, ja  onneksi voin  jatkaa myös nykyääkin näitä juttuja mitä osaan, omaksi ja tosten iloksi.
Tämä pieni elämänkertaus johtui siintä, että miksi ihmeessä laitoin korut kaulimeen....
Posted by Picasa

9 kommenttia:

 1. Seuraavalla Suomenreissuulla tulen kylla oppiin.
  Harmittaa,kun nyt en kerennyt

  VastaaPoista
 2. No niin, ilmankos kaulimeen olet tarttunutkin, kun olet ammattilainen. Ja hienoa jälkeä syntyy. Upeita koruja, vaikka kaulimen ympärillä. Ja hieno on myös kaulimesi, ikäänkuin houkuttaa tarttumaan kahvoista. Muuten; kaikki ei todellakaan osaa koruja väkertää, minä esmes. Ihailen kättesi töitä.

  VastaaPoista
 3. Käden taito on ihana ominaisuus. saa aikaan paljon kaunista. kaulimella ja ilman.

  VastaaPoista
 4. Hauska kuva ja niin pirtsakat helmet :D

  VastaaPoista
 5. SATEENKAARI,nämä on sitä pelkkää pujottelua, jos ei tarvi väriä tai kuvioita ajatella,ja kun on samankokosia helmiä kaikki! Opin sen aikoinaan kun kun vaihdoin narut jollekin, piti piirtää paperille reitti miten pujotella, opinkin sen sitten, vaikkakin monen harjottelun kautta....;)

  "anja", onneksi kaikki ei tee samoja temppuja, niin jokainen voip vähän nk.loistaa joskus...tekemisillään! Tästähän me blokkaajat tykätääkin, minä nautin ystävien kirjoituksista, se munkana eläminen on mielenkiintoista ja aina tulee uusia asioita...:)´

  MUMMELI, niin, tuli mieleen, että kaulimella voi saada pahaakin aikaseksi, ainakin ennen kun se oli naisen ainoa ase....vitseissä...;)Huomasin, että siintä mun kaulimesta on pieni pala pois, en ole käyttännyt sitä väkivaltaan!!

  VastaaPoista
 6. NIINA, tämä pujottelu ilman malliahan on se toisiks helpoin, eka tietysti yhteen lankaan isoja helmiä, peräjälkeen...!Tämän työn kaa voip kattoo samalla TV-täkin...;)

  VastaaPoista
 7. On näpsäkät helmet, kivat hohtavat värit. Kaulin näyttää juuri sellaiselta kuin kaulimen pitää ollakin :) ja pahkatyö on on kyllä vähintäänkin mielenkiintoisen näköinen, hieno!

  VastaaPoista
 8. Ihanat värit on koruissa, tuo turkoosi viehättää eniten ,kivasti laitoit esille ,ihana kuva tosiaan ♥

  VastaaPoista
 9. ANJA, ne vähän edullisemat helmet kiiltävät komeasti, mutta sehän se näyttävään koruun tarvitaankin....:)

  SEIJASTIINA, naisen perus-tarvikkeet, kaulin ja korut.....hih-hii..;)

  VastaaPoista