Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

TUUNAUKSEN TULOS, KAUNIS TIMANTTIKORU.TIMANTIT OVAT IKUISIA,
sanottiin 007 elokuvassakin ,
ja nämä upean kaulakoruni näyttävät timangit säihkyvät myös pitkään! Voihan sitä vahinkojakin sattua ja sillehän ei voi mitään. Pitkäkyntisille ne kelpaavat, jos vain sattuisivat hollille...vaikka pettyvät, ainakin näissä minun ahertamissa koruissa!
Olen jo aikaisemmin maininnut että yleensä kun  tuunaan näitä helyjäni, niin kaikki mikä kiiltää, on kultaa, hopeaa sekä korukivet timantteja, on vain mukavampi kirjoittaa niillä aidoilla nimillä, ja tämähän sallitaan meille.  Jokainen sen on hokannut, minäkin, että sitähän  ne ovat, uskokoon ken haluaa, no ihan pilkuviilaajaksi ei kannata edes ryhtyä. Varsinkaan jos aikomuksesi on edellenkin lukea  näitä minun monenmoisia murujani!

Aika osuvasti oli kirjoitus jo edesmenneestä näyttelijästä Esko Nikkarista jota sanottiin köyhän miehen Marlon Brandoniksi. Saman totean tekemistäni koruista, hyvä vertaus jota tarkennan hivenen.
Esko oli vuosia kaupunkimme teaterin arvostettu, loistava näyttelijä. Ohaajana oli silloin kaikkien tuntema Jootarkka Pennanen, ja hanen mukanaan poistuivat myös tunnetut, toisetkin arvostetut artistit, kuin Nikkarikin, valitettavasti ja se oli suuri menetys kaupunkimme teatterin käyttäjille. Empä ole pahemmin teaterissa käynnut sen jälkeen, joskus ilmojen eellä  vain tarkistamassa mitä sinne kuuluu, eipä juuri suurempia asioita tapahdu, sen  olen todennut. Joten olen jättännyt sen omasta puolestani rauhaan ja herrojen haltuun.....
Näyttämön porukka tuli siintä tutuksi, koska käyttivät silloisen työpaikkani palveluita. Olimme naapuritalossa, uusi -iso-tunnettu hotelli-ravintola, aulabaareineen ja kabinetteineen.

Kaulariipuksen vahalankaan olen pujotellut puisia pippurihelmiä sekä lisäsin muutaman hopeahelmen. Riipusosa, isoilla timantella oleva lehvä on korvakoruista, joka roikkui renkaan avulla koukussa. Tämän löysin nuorison vaatekaupan ALE-sta,  josta silloin lähti mukaani toinenkin koru, kolmaskin...siis useinpi pari. Olen ne jo hajoittannut uusiokäyttöä varten. Tämä tekele mielyttää, koska on periaateessaan yksinkertainen, mutta juhlavakin käyttökoru.
Sininen silkkiliina  kirppikseltä ja kahvikannun olen ostannut jostain maailmalta, leimasta en saannut selvää alkuperästä. Pitäis ostaa kait sellainenkin kirja, missä ois selvityksiä noista ammoisita leimoista. Muistan kylläkin käyttäneeni kaadinta, kahvin ja pelkän kuuman maidon tarpeeseen, siis vieras koreuteen.
Nykyjään käyttöesineeni ovat muovinen mikrokippo ja ruskee muki ja vaihtelevasti joko lusikka tai haarukka! Muutahan en tarvii ruokailessani itteni kanssa. Silkihuivejani käytän koska tuntuvat hyvälta kaulassa.

Posted by Picasa

11 kommenttia:

 1. Tämä koru on hyvännäköinen, ripaus romantiikkaa, vähän runollisuuttakin.
  Ja tuo edellisen postauksen kirja on tosi kaunis kanneltaan ja uskon että sisiällöltäänkin.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Tuon kuvan herkkä tunnelma tuntuu mielessä ja näkyy silmissä.
  Siihen sopis hyvin joku niistä hatuista, joita oot tehny - eiks vaan?! Jos kaikki ois samassa kuvassa vois tulla ahdasta - koksaa niitä hattuja joskus.

  VastaaPoista
 3. Kaunis kuva ja todella kunis tuokin tekemasi koru.
  Kirpparit ovat mielenkiintoisia kayntipaikkoja.Niisa sa akulumman tunnin jos toisenkin.
  Vahinko,ettei Antalyass aole kirppareita.Osto-ja myyntiliikkeita kylla on,ja myös niista tekee löytöja.

  VastaaPoista
 4. Niin siisti koru jotta ihan. Kyllä kun on silmää ja taitoo hyppysissä, sillon syntyy kaunista jälkee ryhty sitten mihkä vaan, malaamaan tai taiteilemaan uusiokoruja.

  VastaaPoista
 5. VIKKI, kiitos, uskon, että viikko alkaa hyvin. Suomalaisen Kirjakaupan tyhjennys jatkuu ja ilmoittivat et -70% jo alennetuista tuotteista, luulen löytäväni sieltä aarteita ja harvinaisuuksia....;)

  PIKOLINI, joo hattuja löytyy vinopino komerosta, joita olen tehnyt....rupeenko itte malliksi ja otan kuvan tän läppärin lipalla, helmet kaulassa...yks mikä olis varma niin saisin sitten lisää lukijoita...hih-hiiiiiii!! Tosissaan kiiti vain vinkistä, harkitsen asiaa!!!

  SATEENKAARI, täältä kyllä löytyy kaikenlaisia paikkoja mistä saa edullista kivaa, ja jostain syystä nuo jalat vie aina niihin....;)

  NENUNEN, nyt kun työhuolet on pois, niin sitä aikoo on kaikkeen turhanpäiväsiin juttuloihin, muuten ihan hyvällä omallatunnolla kulutan sitä tämmösiinkin juttuloihin....;)

  VastaaPoista
 6. Kaunis koru, oikein ihana ♥
  Kauniisti aina esille laitat ideasi jatyösi, kiva katsella, vaan ettei alkas tehdä mieli ihan omaksi ;D
  Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 7. kaunis on korusi taas. Sinulla todella taito nähdä, mitä milloinkin saat uusiotehtyä. Ja uutteruutta.

  VastaaPoista
 8. Voi että olet monipuolinen osaaja! Kättesi töitä on kiva katsella ja ihastella. Tämäkin koru näyttää todella upealta.
  Minulla on muutamat helmet hajalla, kerro, mikä lanka kestää ja mistä saa? Lukkoja ja muita en osaa näprätä niihin, yhdestä helmiranneketjustakin meni "johto" poikki! Tuntuu, että osaan vaan kutoa sukkaa, hih.

  VastaaPoista
 9. SEiJASTIINA,kiitokset,en muuten uskolla yllyttää mielitekojen toteuttamiseen, mutta näin ohimennen kun liikut täälläpäin, niin ota yhteyttä. Kulkee postikin, mutta aina ajattelen se nostaa hintaa ja halpa koru tulee puolta kalliinmaksi.....;)

  VastaaPoista
 10. MUMMELI,kiitos, no en oikein tiedä onko se uutteruutta joku on sanonnu naitä mun hommia laiskakin jutuis...olenhan minä oikeestaan aika ahkera ja tykkään kumminkin seurata tätä mitä saan aikaseksi....;)

  "anja", onko sulla lähellä askartelukauppaa? Jos, niin siellä on yleensä asiantuntijoita myyjinä ja osaavat neuvoa, Tiimari ei ole sellainen kauppa, mutta Sinopeeri on! Riippuu paljon helmistä, mitä johtoo laittaa, ja on tarkistettava se reikä mistä pujottaa. Paras olisi silikoonilanka, mutta sitäkin on kaikenlaista mm.tosi huonoo joka katkee helposti. Nylonsiima on kestävä, muuta ei käy kevysille helmille. Vahalanka on erinomainen, sitä käytän paljon jos katot noita mun töitä!Lukkoja laitan vain harvoin, vahalankaan voi tehdä hyvän liukuvan solmulukon. Koksattava on kaikenlaista ja virheitäkin tulee, mutta kun muistaa, että vain tekevälle sattuu....kiitos taas mielenkiinnosta....;)

  VastaaPoista
 11. Kaunis koru, tuollainen lehden mallinen ei ole kovin tavallinen, siis hyvin uniikki.
  Hei, blogissani olisi sinulle tunnustus, jonka laitoin kiertämään :)

  VastaaPoista