Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 18. helmikuuta 2011

YHTEIS - POHJOISMAINEN - LINTUKIRJANIOLEN ONNELLINEN KUN SAIN OSTETTUA UPEAN LINTUKIRJAN,
ja kaiken lisäksi kohtuu hintaan 350 sivuinen, ylellinen taideteos. Sillä kuvat ovat kaikki maalauksia/piiroksia ja erittäin tarkkoja, sekä sen kokoisia, että minäkin erotan, vaikka kirja ei olisi ihan silmien alla.
Kirjat ovat minulle tärkeitä ja niitä on paljon, kaikenoloisia, laidasta laitaan. Luen ja selailen niitä, koska ne on just sitä varten hankittu, mikä mistäkin. Kierrätämme luetut, ja kuvittelin että siten saan lisää hyllytilaa, mutta nopeesti tuntuvat tilat täyttyvän....
Melko tosissani karsin kirjahyllyäni, koska jotakin  on ehdottomasti tehtävä, turhia, vanhoja, huonokuntoisia löytyy paljonkin. Mutta roskikseen niitä en pysty heittämaan. Kokeilin yhden kassin kanssa ja jätin katokseen, laatikon viereen ja kirjoitin siihen ison lapun OTA ja LUE!!! Huomenis menin tarkistamaan ja kirjat oli poissa, kurkkasin viellä roskikseen, en löytänyt. Onneksi jollekin oli kelvannut, onhan meitä!

Ostamani lintukirja on lajissaan ensimmäinen minulla, monta kertaa olen ollut jo ostamassakin sitä, mutta hinnat uusissa on ihan liikaa minun lompsalle ja kirppareilta en ollut löytännyt. Tiesin ja tunsin tämän kirjan jo entuudestaan, painettu 2005v.
Nyt se on minun, maalaan varmaan noi tilhet ekaks, ihan vaan kirjan kunniaksi ja kun tilhet ovat taas niitä komeita ja erikoisia lintuja...hih-hii...tämä on sitä onnen hihitystä!

Pienet lasilinnut  laitoin kirjan seuraksi, muistelen, että yksi kerrallaan on siskoni jostain tuonnut niitä tuliaisenaan. Niillä on paljon kavereita, erikokoisia/näköisiä tunnistettavia, eninmikseen posliinilintuja! Pitävät pesää sulassa sovussa, lasiseinän takana. Niitä en ole enään keräillyt vuosiin, tolkku pitää olla edes joissakin mun hamsteri jutuissani.

Kynttilänjalka on hopeoitu, vanhaa venäläistä lajia, kakspäisenkotkan leimalla. Kynttilä siinä on tervan tuoksuinen suomalaisen kynttiläpajan tekoa, ihana tuoksu...

Posted by Picasa

11 kommenttia:

 1. Iloa sinulle kirjastasi on varmasti paljon! Linnut onvat niin kauniita ja kun vielä osaat ne maalata tauluksi, aina vain kuniimmaksi käyvät. usein tulee mieleen, kunpa osaisi maalata, minä varmaan maalaisin kaikenmaailman kukat!
  Hyvää pakkaspäivää.

  VastaaPoista
 2. Niin se on että etsivä löytää.... oman lintukirjankin. En ensin huomannut noita pieniä lasilintuja, mutkun uudestaan tarkistin niin sit.... en enää muista mistä linnut on kotoisin.

  VastaaPoista
 3. Minä tykkään lintukirjoista, ostin yhden luonnon eläimistä aika uuden, pitäs varsinainen lintukirja veilä ostaa.
  Kirjoja on meilläkin joka paikassa, kohta ei mahdu minnekään ;D
  Kumpa vaan osaisin maalata vielä, piirrän kyllä mallista lintujakin ♥

  Leppoisaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 4. Olen vilpittömästi iloinen puolestasi, kun löysit lintukirjan. Vaikka en bongari ole, seuraan lintujen elämää ja opettelen tuntemaan niiden viserrysäänet. Se on mielenkiintoista. Ja kerään lintuja - tai keräsin...joo, eilenkin Hesan reissulta tarttui rubiinin punainen lasilintu (eikä niin edulliseen hintaan edes) kainaloon. Nyt on piha hiljainen, paitsi punatulkut ja tiaiset, mutta pianhan aurinko siiviittää pienet visertäjä konsertoimaan. Ja mikä kauniimpaa, kuin mustarastaan huiluäänet kevään merkkinä.

  VastaaPoista
 5. MUMMELI, kukkasia olen maalannut myös paljon ja nehän halutuimmat taulut ovatkin, ikuiset kauniit kukat, helppohoitoiset, ei tarvi kuin joskus ilmojen eellä huiskauttaa pölyt pois, eikä sitään ole oikeestaan pakko tehdä....;)

  PIKOLINI, joo-o, kun etsivän ei tarvitsisi niin usein löytää, lähinnä itteni tarkoitan, kun aina tuntuu kohalle osuuvan, milloin mitäkin...:)

  SEIJASTIINA, totuus on se että kaikkia piirtää/maalaa mallista! Yks menee ulos ja maalaa mallista, toinen on sisällä=keittiössä, ja maalaa mallista, nk.mä, mulla saattaa olla monta lehtileikettä, korttia tai valokuvaa apunani. Ateljeessa tehdään mallin mukaan!Niitä jotka pystyy taltioimaan pöntöönsä, sen teoksen jonka aikovat toteuttaa,ei ole!!!! Jopa ns,tunnetut taiteilijat heittävät piirtoheittimellä kuvan kankaalle/paperille ja jäljentävät siintä, mitäs tähän sanot!? Kaikki luovat ihmiset jäjentää...jostakin..jotakin...;)

  VastaaPoista
 6. "anja", yhtenä päivänä pysähdyin kaupassa rubiininpunaisen lasiesineen viereen ja mietin, että kukas se olikaa joka näitä keräs, muistin,
  oli muuten kaunis kannellinen astia...HIH-HIH!!!
  Mustarastas, kohta alkaa kuulua, kunhan kevät etenisi...kannattaa odottaa...:)

  VastaaPoista
 7. Hyvin lupaavalta näyttää uusi kirjasi, onnea :) Tuollaiset on ihania, kun löytää ja saa inspiraatiota omiin maalauksiin.

  VastaaPoista
 8. ANJA, yllätyin miten paljon täällä on lintuja, joista en ole edes koskaan kuulutkaan, saatikka nähnyt. Vissiinki johtuu siintä että olen vain puluihin tottunut kaupunkilaistyttö....;)

  VastaaPoista
 9. Sanompa ,että niinhän se on, ja kivaa kun sen osaa ♥

  VastaaPoista
 10. No niin nyt on sinun hyvä,tunnistaa lintuja kirjan avulla ja maalata niitä,tehdä tauluja,kivaa puuhaa♥,minunkin pitäis ostaa lintukirja,että näkis minkänimisiä mikin lintu on,jos sattuu harvinaisuuksia näkee!
  Mukavaa Lauantaita sinulle♥

  VastaaPoista
 11. TANSKU, kiitos, minä tässä kerkesin jo ihmetellä, että mitäs kirjaa mä aikasemmin selaislin, ku ei olluta tätä lintukirjaa...hih-hii! Sanovat kaupassa et nyt, oliko se jo ensikuussa ilmestyy todella hieno uusi lintukirja, se on oikein kuvin ja äänin, siis siintä kuuluu kait kaikkien titityyt. En huomannut kysyä liekö äänet CD-llä, luulis! :)

  VastaaPoista