Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 25. helmikuuta 2011

MUSTA - VALKOISTA ELÄMÄÄNI !Viimeistelin  tumman juhla-asuni, tällä kulta/mustalla kaulaan laitettavalla luomuksellani.
Lisäksi korvissani roikkuivat näyttävät aidot Aarikat, musta/kulta/hopea, näitä ei ole tullut kohdalle toisia, onneksi! Loppusilaus oli Cartierin kolmiväriset rannerenkaat jonka olin aikoinaan saannut lahjaksi, pomoni rouvalta. Vissiin oli jonkun  lahja hänelle, mutta ei pitännyt siintä, niin päätti laittaa kiertoo, mullehan se kävi hyvin ja olen edelleenkin siintä kiitollinen. Sormuskin olisi ollut samaan sarjaan, ei mahtunnut  siihen sormeen johon yritin, ite ostamani vuosia sitten.
Näitä kaulakoruja luulevat Aarikan tekeleiksi, tilanteesta riippuen kyllä sanon alkuperän. Muovinapit olen ostannut lähetystorin kirpparilta, onneksi ehdin ajoissa silloin apajille, niin sain saaliikseni useinmpiakin värejä, varmaan jonkun firman jäännösjuttuja, lahjoitettuja.
Pujottelin niitä kahteen mustaan vahalankaa ja väliin kultaisia puikulahelmiä, lisäksi muutama isompi mustahelmi ja pippurihelmiä. Lukitus liukuvilla solmuilla. Näitä nappihelmiä pidän eniten, sen olen huomannut, ovat kesällä vilposia, kun eivät liimaudu hikiseen ihoon, vaan huju käyp nappien välilöistä. Tekee kutaa lihavalle ikä-ihmiselle, suosittelen!
Nämä juhlat olivat parivuotta sitten Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi Budapestissä, tottakait juhlitaan sielläkin vuosittain ja kutsu tulee postin kirjeenä. Jätän aika usein menemättä, kun päälikkö vaihtuu, niin silloin käyn tarkistamassa tilanteen. Pippalot alkaa jo klo 18.oo joten etiketti ei vaadi pitkää kolttua. Yksi asia josta tykkää, niin nykyisen lähettilään aikana on iso kangas jossa voi seurata suoraa lähetystä Suomesta. Vieruskaveri on aina sama mies, Rovaniemeläinen puukkotehtailija, vähän huonokuuloinen/jalkainen, viinaan menevä herra. Unkarilainen nuorempi vaimo istuttaa hänet aina viireeni, no ei väliä, siinähän me kahelleen istutaan ja antaa vain toisten seurustella keskenään.
Seuraelämää en pahemmin osallistu Unkarissa ja johtuu lähinnä siintä, kun tein työkseni tätä hommaa. Silkkaa uteliaisuutta käyn välillä  kattomassa, siis ammattimielessä. Ei sillä, siellä myös tapaa  paljon mielenkiintoisia ihmisä, sitä en väheksy missään nimessä, päinvastoin!  Enhän täällä Suomessakaa osalistu yleisiin rientoihin....
Nyt menenkin siihen asiaan miksi laitoin tän kuvan ja kirjoitin tämän aasinsillan.
Sain kutsun Unkarin tasavallan suurlähtystöltä kansallispäivän juhliin jotka pidetään täällä Jyväskylässä 15 maaliskuuta 2011. Ei ole aikaisemmin pidetty maakunnissa, tietääksni, koska lähetystö on pääkaupungissa.
Ohjelmaa olisi kokopäiväksi, talousfoorumia, Hungarologian konferensia, paljon mielenkiintoista ja sitten tämä iltajuhla. Mietin, että jospa ilmoittaisinkin itteni sinne....!?
Nappikorua, siis  jo tätä pidettyä ja näytettyä en laittaisi nyt, koska valinnanvaraa on, näissä männä viikoilla tuunatuissa jutuissa.
Eipä muuta kuin kuulumisiin......
Posted by Picasa

7 kommenttia:

 1. On sulla aika hyvä kamera - noin kierrätysjutuks (sattun tietämään), melkein sain luettua sanomalehden TV ohjelmat. Pippaloissa otettuja kuvia ei varmaankaan voi blogissa julkaista, mutta ois kiva nähdä sinut juhlatamineissa, etsitään sopivia kuvia - vai mitä.

  VastaaPoista
 2. PIKOLINI, miten jo kerkesit lukee ja vastata kun vahingossa laiton ilman tarkistusta sekunniksi esille jo korjasin taas muutaman kirjoitusvirheen...heh...ja loput jätin paikoilleen. On hyvä kamera mutta kuvaajastahan se on kiinni, minä olen ottannut tän kuvan..höh..tarkistan onko niistä pileistä kuvia, silloin muuten oli yks ammattikuvaaja siellä, kuvas kaikki kättelyt...

  VastaaPoista
 3. Hyvät juhlat sinula tiedossa. Kivaa iltarupeamaa sinulle sinne kauniissa korusissasi.

  VastaaPoista
 4. Oi onpas juhlat tiedossa, korut hienot ;D

  VastaaPoista
 5. MUMMELI, olen tosi huono lähtemään kaikkiin juhliin, vaikka olenkin seurallinen ihminen ja muutenkaan en osallistu tilaisuuksiin. Luulen sen johtuvan siintä koska mun työ oli yhtä juhlaa, suunittelin ja järjestin=tein ne alusta loppuun ja olin myös sen juhlakansan puolella, koska sieltä käsin pystyin seuraamaan paremmin että kaikki toimi. Tykkäsin työstäni, haastavaa se oli, koska pääasiassa olin ulkomailla!...;)

  NIINA, kiitos, lukasit varmaan ton edellisen vuodatuseni! Katotaan kun aika koittaa, menenkö tarkistamaan ne pippalot, olis korut ja kaikki valmiina, no on sit sen ajan asia....:)

  VastaaPoista
 6. Iliman muuta menet käväsemään siellä juhlassa kun kerta korut ja jutut on valamiiksi sillä silmällä katottu. Ja meille lukijoille olisi mukavaa Sinun kauttasi sitten päästä tekkeen kurkistus niihin juhliin, eiköstä:)

  VastaaPoista
 7. NENUNEN, kiva kun kannustat, mutta toi laiskamato luikertelee vähän joka asioissa, katotaan mistä se tuuli puhaltaa sitten...;)

  VastaaPoista