Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

tiistai 4. tammikuuta 2011

JÄÄDYTETYT HYASINTIT

Toivottavasti teiltäkin löytyy viellä  joulukukkia, koska niiden kauneutta voi jatkaa, jos vain ilmoja piisaa! Pakkasta tähän juttuun tarvitaa, ensinnäkin. Laitan tämän mun onnistuneen teoksen ohjeet, siis kirjoitettuna, koska en sitten muuten vielläkään osaa oiken niiden kuvien kaa keplotella. Sihteerini ja orjat kun eivät ole tässä käsien ulottuvilla, jotka oisin laittannut hommiin, ruokapalkalla...
Otin muovisen karkkilaatikon, saa ilmaiseksi karkkikauppojen ulkopuolelta. Vettä muutama sentin verran pohjalle ja siihen hyasintin kukkarypäs  lillumaan, partsille, kansi löysästi päälle ettei roskiinnu tms. Oli onneks hyvä pakkasyö ja jääty ja sit lisäsin vettä , että kukkaset peitty kunnolla! Tietysti vois tehä jonkun tuen kaa, etteivät nouse veden pinnalle, jäästäkin tulis kirkaampi, jos ei tarvis vettä alvariinsa lisätä!
Toimitaan kuin sen ikiaikasen jäälyhdyn tekemisen lailla. Kynttelit taakse, viereen miten tekijä sen tykkää omaks ja toisten iloks laittaa.
Siintä tuli kaunis tapaus, nimi vois olla vaika tilateos, jääveistos, mikä lieneen, mutta pakko on kehaista. Asun kerrostalossa, keskellä kaupunkia, joten pitää keksiä jonninmoinen viritys jos tulen laitan, no en kait sittenkään tulella rupee leikkimään. Voi olla että vienkin sen tohon vanhalle hautausmaalle, siellähän se olisikinn paikallaa, uskoisin näin..
Että, tämmöstä tuli nyt tuunattua!
Sulje silmäsi ja mieti hetki, niin kuvakin tullee esille, toivon.....

ps.eipä tullut tytöstä kertaheitolla hortonoomia. Muutamia tarkennuksia näin jälkikäteen! Lisäsin siihen karkkiastíaa myöhemmin vettä ja laitoin kolmannen kukkasen, ja oikeestaan tiesin, että samenee se vesi sen jälkeen! Joten kantsii kerralla tehdä hommat, eikä muka korjailla jälkikäteen. Nyt sitten tarkkailen, että kirkastuuko jää, kun pakkanen tokenee.lupasivat lämpenevää! 
Tein toisenkin, maitopurkkiin, yks kukka, ja se kyllä näyttää paremmalta! Purkista oli lähtennut sinistä väriä veteen, hyvä juttu, ei haittaa. En vie niitä minnekkään, annan olla partsin pöydällä tarkkailussa, että miten lie ruukkaavat ruveta käytäytymään, kun eivät ole astioissa ja saavat ilmaa.
Edelleenkin sanon, että kauniita ovat, mutta ei täydellisiä....mutta kukapa tässä olisikaa, totean!

1 kommentti:

  1. Uskon,etta on kaunis.
    Hyvaa hyötykayttöa joulukukille.Kiitos Ohjeesta.

    VastaaPoista