Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

VANHA SAMOVAARINI

Posted by Picasa
Samovaari, mitäs jos siinä pitäis lämmittää se kupponen vettä, niinkuin tänäänkin kun ulkona mittari repii -25!?  Eipäs tarvinnut kun otin raanasta hyvää vettä(meilläpäin kun se on hyvää!) mukiin ja survasin sen mikroon, tarkoitan tietysti mikro-aalto-uunia. Koitan välttää sitä etten syö enkä juo tämän kirjoitus-mikron äärellä, vahinkoja kun sattuu, ajatukset on missä lieneen aina silloin tällöin! Vois tulla sitten aikamoisia töppäyksiä, joita joutuis rahalla korjaamaan. Siihen ei riittäis pelkkä tiskarätti ja katuva mieli, uskoisin.
Tämä samovaari on se perinteinen, on töttörö sisällä, johon vois hiiliä laittaa ja sitten raikas vesi ympärille. Pitkän odotuksen jälkeen vois vesi olla lämmintä, kuumaahan se pitäis tietysti olla. Posliinipannu päässä, jossa hautuis teelehdet sopivaksi, teepannujakin kyllä löytyy minulta, vaan ei kuvassa näy. Näin olisi ollut ja
 siis tullut koko päivän askar tästäkin asiasta, yhdestä teekupposesta. Kyllähän siellä ja täälläkin teehuoneita löytyy, samovaareineen ja mainostetaan perinteisellä Venäläisellä  tyylillä, tulkaahan teetä hörppimään!! Vattuhilloineen ja lepomisineen, vaan annas olla, töpselli on seinässä, pakkohan se on niin tehdä, sisätiloisessa. Komea on vehje, mutta pelkkä koriste, tsaijulasi pidikkeineen on myös naapurista, emallikoristeinen. Lasiesine etuallla on muuten vanha, kristallinen mustepullo.
Tulin siihen tulokseen, että helpompi ja nopeempi on kirjoittaa tällä uudella keksinnöllä ja lämmittää se teevesi tolla toisella mikrolla!

2 kommenttia:

  1. Ennen samovaari saattoi olla hyvänä lisälämmittimenä asunnossa ja jatkuvasti kuumana. En tiedä, kuvittelen.

    VastaaPoista
  2. Niissähän oli lisäränni savulle joka anto ulos, kyllä siinä mahorkkaa paloi,ennenkuin plörövesi ol tarpeeks kuumaa omatekoselle peruna /viljajuomalle,olen nähnyt monta vanhaa venäläistä elävääkuvaa...samovaari oli kuin kamina, porukka kokoontu sen ympärille.Kun puut oli hyvällä hiilellä, ränni pois ja teekannu hatuks päälle.Joka mökissä oli varmaan omat tapansa, perintönä....

    VastaaPoista